Vico Zeljković u duelu sa novinarima: Brat mog savjetnika ima dva igrača u reprezentaciji

3
A. S.
Vico Zeljković u duelu sa novinarima: Brat mog savjetnika ima dva igrača u reprezentaciji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Faruk Hadžibegić je novi selektor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Ne pamtimo kada je jedna konferencija za medije izazvala ovako veliko zanimanje novinara.

Zeljković je prvo odgovorio na pitanje o rastanku s Ivaylom Petevom.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Prva reakcija Vice Zeljkovića: Ivaylo Petev nije smijenjen, ali smo mi ti koji donosimo odluku

Prva reakcija Vice Zeljkovića: Ivaylo Petev nije smijenjen, ali smo mi ti koji donosimo odluku

“Imali smo s Petevom dvije godine rada i prošli smo puno stvari. Bilo je bolnih poraza, teških situacija, ali i finih momenata. Kada smo sve to sumirali i analizirali i razmišljali oko onoga što nas čeka, na kraju smo došli do zaključka da nam treba neko ko više poznaje odnose ovdje gdje mi živimo, naš mentalitet i sve stvari koje se mogu desiti. Ovdje se poslije jedne pobjede pravi euforija, a poslije jednog lošeg rezultata ništa ne valja. Sigurno to na prvu zvuči kao neozbiljan argument, ali mi znamo šta smo sve prošli s Petevim prošle dvije godine. Znamo kako mu je teško bilo zbog odnosa s medijima. Mi smo ti koji donosimo odluku, stali smo iza njega, ali u ovom momentu smatramo i da je u ovom momentu najbolje rješenje Hadžibegić”, zaključio je Zeljković.

Na udaru "sedme sile" našao se predsjednik Vico Zeljković, kojeg su novinari "zatrepali" pitanjima da li je odlasku s klupe Zmajeva Ivaylu Petevu kumovala činjenica da nije želio da BiH odigra prijateljsku utakmicu protiv Rusije do toga da rodbinski gura menadžerske "talove" u selekciji Zmajeva te da favorizira FK Borac iz Banje Luke.

"Mogu to da stavim sve pod špekulacije. Danilović je igrao u Borcu, nonsens je da je Petev dobio otkaz jer ga nije uveo u igru. Nemam šta odgovoriti konkretno na to. Ne mogu da poreknem ono što jesam, ali to nema s ovim što se piše.

Ja Borac volim više nego druge klubove, jer sam tu rođen, u Banjoj Luci, ali to nema veze sa mojim odnosom prema ligi. Možda je rješenje da se preselim iz Banja Luke, pa da me se ne veže za Borac. No, mislim da onaj ko je iole ozbiljan, može vidjeti da moj odnos s njima više nije takav kao ranije. Gluposti su koje se pišu oko suđenja i guranja Borca. Neko mene ne voli što sam iz Banja Luke...", rekao je Zeljković.

Onda je spomenuo menadžerske poslove...

Faruk Hadžibegić: Želim i Džeku i Pjanića u timu, svaki igrač je bitan koji voli BiH

Faruk Hadžibegić: Želim i Džeku i Pjanića u timu, svaki igrač je bitan koji voli BiH

"Ne znam u čemu je problem? Moj brat ne smije da živi i da se bavi poslom kojim se bavi? Brat mog savjetnika ima posao, ima dva igrača u reprezentaciji, ja bih volio da ima 50 i da pomogne reprezentaciji BiH", dodao je Zeljković, naglasivši kako ne može spriječiti da brat od njegovog savjetnika ima agenciju za zastupanje igrača.

Zatim je prvi čovjek bh. nogometa pokušao da spusti "lopticu", ali je ušao u konflikt s novinarima koji kako kaže "pišu negativne stvari o Savezu" i to zbog natpisa o hibridnim terenima čija gradnja kasni nekoliko mjeseci.

Vico Zeljković
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vico Zeljković

"Uvijek selektor pravi spisak, a to da li će Danilović i Saničanin biti na spisku, nije pitanje za mene, nego za selektora. Smatram da svako ima pravo da se bavi poslom kojim se bavi. To je glupost što ste rekli! Za projekat izgradnje hibridnih terena poslali ste 50 mailova. Ko ste vi da vama odgovorim na mailove?", kazao je drsko Zeljković, što je naišlo na veliko protivljenje novinara, jer je predsjednik NSBiH i njegova PR služba dužni da profesionalno odgovore na svaki dobiveni mail.

Nakon što se situacija dovela do "usijanja", Zeljković je rekao da nikoga od novinara ne napada.

"Ja vas ne napadam, nego imate projekat gdje se ne dozvoljava da se rade dobre stvari. Imate ovo - BH Telecom je davao dva miliona KM godišnje za Premijer ligu BiH, a m:tel daje četiri miliona KM godišnje. Dakle - duplo.

/ Anketa

Smatrate li da Faruk Hadžibegić može Zmajeve odvesti na Europsko prvenstvo 2024. godine
Rezultati

Petev se nije izjasnio da li da se igra utakmica sa Rusijom.  Situacija je takva da je Gazprom sponzor, a imamo ruski gas, nikome ne smeta. Rusija jeste suspendovana od FIFA-e i UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih susreta, ali im je ostala mogućnost da igraju prijateljsku utakmicu. Ipak smo na kraju napravili kompromis. Pomjerili tu utakmicu, a ne otkazali", kazao je Vico Zeljković.

Kako je bilo danas na konferenciji za medije u NSBiH pogledajte na linku ispod:

Konferencija za medije Vice Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza BiH

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, January 4, 2023

NSBiH zanimaju samo prva dva mjesta

Ivaylu Petevu je istekao ugovor, nismo ga smijenili. Konstatovali smo da mu je istekao ugovor i došli smo do stava da nam treba novo lice, nova energija da pokušamo u kvalifikacijama od marta do novembra napraviti historijski rezultat. Pokušat ćemo se plasirati prvi put na Euro. Neće biti lako, ali ne želimo tražiti izgovore unaprijed. Imamo vjeru u selektora, Izvršni odbor je jednoglasno podržao izbor Hadžibegića, što govori o našem jedinstvu i da isto razmišljamo”, rekao je Zeljković i dodao da NSBiH zanimaju samo prva dva mjesta u kvalifikacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije