! / Stefan Bulić o optužbama za namještanje: Sve je laž, Velež volim više od svega

08. 04. 2019. u 12:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Pročitao sam šta se piše o meni o namještanju utakmice Olimpik – Metalleghe i odmah da kažem da sve ovo nije istina. Velež volim više od svega. Svi znaju da je moja soba sva u bojama Veleža i da Rođene volim više od svega. Ovo je nečija neslana šala.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Stefan Bulić, jedan od „optuženih“ s prepiske s nogometašem Metalleghea Denijem Simeunovićem.

Podsjetimo, na Facebook stranici UG Mostarski Rođeni objavljena je  zanimljiva prepiska, navodno, između Bulića i Simeunovića, uoči utakmice Olimpica i Metalleghea (3:0).

“Ovako se postaje prvak u državi gdje vlada kriminal i korupcija! Konverzacija između Denija Simeunovića, igrača Metalleghea i Stefana Bulića”, napisali iz UG Mostarski Rođeni, uz objavljenu prepisku.

“Razgovarao sam sa Simeunovićem. Čovjek je Hrvat i kaže da se nikada nije zakleo „Allaha mi“, a te riječi se spominju u prepisci. Drugo, ja nisam menadžer, ali to ne znači da jednog dana neću biti. Treće, u razgovoru koji je neko prišio meni i Simeunoviću spominje se i da će na poluvremenu biti 2:0, a nakon 45. minuta je bilo 3:0 i četvrto – sastav koji je izašao na teren je skroz drugačiji od onog koji je napisan u prepisci“, kaže za naš portal Bulić, koji je trenutno na Malti, gdje gradi nogometnu karijeru u klubu Mtarfa.

Bilić kaže da da je više njegove glave grb Veleža.

„Sram neka bude sve koji su ovo napisali. Poznat sam po tome da nemam dlaku na jeziku, neću da šutim nikom kad je Velež u pitanju. Zbog toga, neko me voli, neko mrzi, ali nikome neću dozvoliti da iznosi laži o meni. Sa šest godina u Velež me upisao moj dedo Salko s njegova dva prijatelja, doktorom Senadom Kovačićem i Eneskom Vukotićem, koji je u to vrijeme radio u FK Velež, poslije rata ja sam bio prvi dječak u Veležu koji je bio druge vjeroispovijesti, nisam kao legende našeg kluba mijenjao klubove kao čarape“, dodao je Bulić i nastavio:

Upisan sam u Velež i ostat ću mu vjeran do kraja života i to ću da prenesem na moje dijete, jer sam tako naučen od svog dede. Inače, to se kod nas u porodici prenosi s koljena na koljeno, i tako će i ostati“.

Bulić kaže da nam želio otkriti i nešto što se do sada nije znalo.

„Ovo nisam želio da kažem do sada. Prije nešto više od tri  godine dobio sam poziv od mog druga iz Red Armyja trebala je donacija da se kupe baklje za Veležov rođendan. Od mene su dobili 1.000 KM najbolji navijači Veleža, oni iskreni, oni iza gola i oni su zapalili čitav grad i bio sam presretan. Za ove stvari sam uvijek šutio, sada moram da se oglasim, jer me nazivaju grobarom Veleža", dodao je Bulić. 

Bulić naglašava da za njega kažu da je neko ko nikad ništa uradio nije za Velež, pa evo moram „da kažem da jeste“.

„Sve do sada sam šutio, i od sada ću opet pomoći i Veležu i Red Armyju i šutit ću, jer to radim iz ljubavi. Udruženju čestitam na svemu dobrom što su uradili za Velež, jer zaista jesu, ima tu časnih i finih momaka, i svaka čast pojedincima, ali isto tako Udruženje od danas pa sve dok ne dobijem izvinjenje, moju podršku nema, a do sada je imalo“, nastavlja Bulić.

Protiv Udruženja njegov advokat podnio je prijavu pa „ćemo sve da riješimo na sudu“, naglašava Bulić.

Stefan Bulić kaže da u njegovoj sobi se nalazi veliki grb Veleža preko cijelog zida - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Stefan Bulić kaže da se u njegovoj sobi nalazi veliki grb Veleža preko cijelog zida

„Odgovorno tvrdim da sam čist kao suza, i kad to dokažem, od njih ću da tražim javno izvinjenje. U mojoj sobi više moje glave Maid Redžić je nacrtao GRB VELEŽA, zidovi moje sobe su u crvenoj boji, vjerovatno jer je to boja Olimpika? Vjerovatno to rade ljudi koji MRZE VELEŽ? Molim Udruženje da objave još ko od navijača ima GRB VELEŽA u svojoj sobi, sram vas bilo. Poručujem vam, volim Velež još više i s glupim forama nećete ljubav ugasiti, kritikovat ću uvijek ono što smatram da nije dobro kada je Velež u pitanju. Nikad niko nije imao uticaj na mene i neće imati. Forza Velež“, podvukao je Bulić za Radiosarajevo.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA