Slučaj "Zolja" iz Hrvatske dobio nastavak: Drugi huligan sakrio oružje u kući, stadion suspendovan

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj "Zolja" iz Hrvatske dobio nastavak: Drugi huligan sakrio oružje u kući, stadion suspendovan
Foto: Screenhsot / Navijač pucao iz zolje u Hrvatskoj

Policija je u hrvatskom mjestu Korenici privela 26-godišnjaka kojeg sumnjiči da je kod sebe držao vojno oružje, ručni raketni bacač, tzv. zolju nakon što je drugi huligan ispalio raketu na utakmici Plitvica i Sokolca iz Brinja.

"Sakrio ga je u porodičnoj kući i time spriječio i otežao dokazivanje u krivičnom postupku", piše PU ličko-senjska.

On je uhapšen i protiv njega su podnijeli krivičnu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i sprječavanja dokazivanja krivičnog djela, a zbog boksera je dobio i prekršajni nalog.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

"Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima", kažu u policiji, piše 24sata.

Navijač na meču u Hrvatskoj opalio iz zolje. Raketa eksplodirala među igračima

Navijač na meču u Hrvatskoj opalio iz zolje. Raketa eksplodirala među igračima

Disciplinski sudac Darko Banić, ipak, odlučuje o kazni za NK Plitvice kao organizatora te utakmice. Predstavnici klubova, delegat i glavni sudac utakmice trebali su se pismeno izjasniti do ponedjeljka u podne. Do okončanja postupka igralište Mukinje je pod suspenzijom i na njemu ne smiju igrati seniori.

Dan nakon što je u razgovoru za 24sata predsjednik i trener Plitvica Milan Jakovljević tvrdio kako je "snimka stara" i da "misli da se nije dogodilo na toj utakmici", kako je "ne bi komentirao jer će ići daleko", na Facebooku je klub objavio njegovu novu izjavu u kojoj ipak osuđuje incident.

"Predsjednik nikako nije mogao vidjeti o čemu se tačno radilo na tribinama. Svi prisutni na klupi su smatrali da se radi o petardi ili nečemu sličnom te smo to i naveli u službenom zapisniku utakmice. Nikome nije niti na kraj pameti bila zolja ili slična naprava. Pustit ćemo institucije da odrade svoj posao, utvrde što se točno dogodilo te se očitovati u Savez LSŽ", napisao je Jakovljević i dodao:

Novi cirkus na bh. terenima: Navijači upali na teren i tukli igrače

Novi cirkus na bh. terenima: Navijači upali na teren i tukli igrače

"Moramo napomenuti na kraju da je nemoguće klubu iz 1. ŽNL kontrolirati ulazak gledatelja na otvorenu tribinu putem zaštitarskih službi, te pregled gledatelja i je li tko donio kakva pirotehnička sredstva. Jasno je da se na javnim mjestima treba pridržavati svih granica normalnog ponašanja i javnog reda, takva je praksa u svim niželigaškim natjecanjima.

Iskreno nam je žao ako se neko osjećao ugrožen i ovim putem im se ispričavamo što je lijep nogometni događaj ostao u sjeni ove situacije. Postoji još mnogo stvari o kojima se može pisati, lijepih i manje lijepih pa se nadamo da ćemo ostati u fokusu medija ali zbog drugih tema."

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1569616462263848961[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije