Skandal o kojem bruji Evropa: Turčin odbio da se rukuje sa Dušanom Tadićem, poznat razlog

1
Radiosarajevo.ba
Skandal o kojem bruji Evropa: Turčin odbio da se rukuje sa Dušanom Tadićem, poznat razlog
Foto: Tamgaturk / Orkun Kokcu i Dušan Tadić

Feyenoord je u nedjelju u velikom derbiju pobedio Ajax rezultatom 3:2, ali se i nakon dva dana od meča priča o potezu Orkuna Kokcua, koji nije pružio ruku Dušanu Tadiću.

Prilikom tradicionalnog pozdrava nogometaša pred početak utakmice na Johan Cruijff Areni, kapiten Feyenoorda, turski fudbaler Orkun Kokcu, nije želio ni da pogleda Dušana Tadića, a ne da mu sportski pruži ruku.

Srbijanski igrač je čekao Kokcua da se rukuju, a kada je primjetio da ga Kokcu odbija Tadić se zatim pridružio saigračima na terenu.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Domaći mediji prenose da je razlog taj što je Tadić prošlog mjeseca odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

Međutim, tada je cijeli tim Ajaxa nosio majice podrške i donirao novac za pomoć. I pored toga Kokcu je očigledno zamjerio Dušanu jer nije nosio traku u znak podrške.

"Ajax je jedini koji nije imao to? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub je morao da se uključi u kampanju. Moraš da pokažeš podršku, ne razumijem zašto nisu", izjavio je tom prilikom jedan od najpoznatijih nizozemskih nogometaša svih vremena Wesley Sneijder.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije