Predstavljamo učesnike Mundijala - Grupa D: Francuzi prvi favoriti pa velika praznina

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljamo učesnike Mundijala - Grupa D:  Francuzi prvi favoriti pa velika praznina

Aktualni svjetski prvaci Francuzi ne bi trebali imati problema s prolaskom ove grupe, a prema svim kladionicama i analitičarima, u osmini finala pridružit će im se Danci.

Ipak, Australija i Tunis nisu reprezentacije koje će olako pristupiti turniru i definitivno će pružiti dobar otpor pa možda i vidimo koje iznenađenje.

FRANCUSKA

Francuzi ove godine imaju jasan cilj - obranu naslova. Međutim, žele li ponovno doći do trofeja, morat će poboljšati svoju igru.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Izdanja koja su pokazali na posljednjem EURO-u i u Ligi nacija definitivno ne ulijevaju puno povjerenja, ali pričamo o ekipi koja je krcata superzvijezdama i vjerojatno će za ovaj turnir izgledati puno bolje.

Najskuplji igrač na svijetu Kylian Mbappé i osvajač Zlatne lopte Karim Benzema predvodit će Les Bleus u novom napadu na titulu prvaka svijeta.

AUSTRALIJA

Australija se plasirala na Svjetsko prvenstvo pobijedivši Peru boljim izvođenjem jedanaesteraca u dodatnim kvalifikacijama. Kvalifikacijski ciklus završili su s 11 uzastopnih pobjeda, što im daje dodatnu nadu za pozitivan rezultat u ovoj grupi.

Australci su gotovo standardni na Svjetskim prvenstvima i uvijek su znali dobro odigrati protiv favoriziranih reprezentacija. Najvrijedniji igrači su Aaron Mooy iz Celtica i Matthew Ryan iz FC Copenhagena.

DANSKA

Danska reprezentacija trenutno je deseta reprezentacija svijeta po poretku FIFA-e i ulaznicu za Katar zaradila je tako što je kvalifikacijski ciklus završila sa devet pobjeda od ukupno deset utakmica grupe F.

Nositelji igre bit će Christian Eriksen koji se nakon strašnog zastoja srca na EURU vratio nogometu i trenutno je član Manchester Uniteda te Tottenhamov Pierre-Emile Höjbjerg.

TUNIS

Tunis je izborio svoje mjesto u Kataru pobjedom u kvalifikacijskoj rundi protiv Malija i ovo će im biti šesti nastup na turniru. Ako izbore sljedeću fazu turnira, to će im biti najveći uspjeh u historiji.

Većina momčadi igra na europskom kontinentu, a glavna uzdanica je Montpellierov napadač Wahbi Khazri, dok bi Unitedov Hannibal Mejbri koji je trenutno na pozajmici u Birminghamu mogao biti ime o kojemu će se pričati.

RASPORED UTAKMICA GRUPE D

22.11., 16:00 Danska – Tunis (Education City Stadium, Al Rayyan)
22.11., 22:00 Francuska - Australija (Al Janoub Stadium, Al Wakrah)
26.11., 13:00 Tunis – Australija (Al Janoub Stadium, Al Wakrah)
26.11., 19:00 Francuska – Danska (Stadium 974, Doha)
30.11., 18:00 Australija – Denska (Al Janoub Stadium, Al Wakrah)
30.11., 18:00 Tunis – Francuska (Education City Stadium, Al Rayyan)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije