Miralem Pjanić Italijanima otkrio sve o utakmici s Rusijom: "Zvao me Zvjezdan Misimović"

4
Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić Italijanima otkrio sve o utakmici s Rusijom: "Zvao me Zvjezdan Misimović"
Foto: FSBiH / Miralem Pjanić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić govorio je za italijanski DAZN o aktuelnim temema, a osvrnuo se i na informaciju da bi Zmajevi u novembru mogli igrati prijateljski meč protiv Rusije.

Tom prilikom je otkrio kako je to saznao i šta misli o utakmici.

Zvao me sportski direktor reprezenzacije, Misimović, i rekao mi da postoji mogućnost da se odigra ta utakmica sa Rusijom. Ja sam mu rekao da u ovom trenutku nema nikakvog smisla igrati sa njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA, isključila. Zašto baš mi? Zašto ne neka druga reprezentacija? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će sa njima igrati prijateljsku utakmicu?

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Brojne reakcije na odluku o meču BiH s Rusijom: Džeko, Pjanić i Ahmedhodžić se protive

Brojne reakcije na odluku o meču BiH s Rusijom: Džeko, Pjanić i Ahmedhodžić se protive

Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Osobno nemam ništa protiv ruskih fudbalera, ali ako su bukvalno svi odlučili da neće igrati sa Rusijom, i mi moramo bili solidarni i odbiti. Ja jednostavno ne mogu igrati takav meč”, rekao je Pjanić.

Dotakao se i Edina Džeke i činjenice da je ove sezone na klupi Intera, kada je Romelu Lukaku zdrav.

“Edin je veoma bitan igrač u svakoj ekipi. Ali bolje je za tim ukoliko Edin počinje svaku utakmicu uprvih 11. Nikome nije lako ulaziti s klupe, a pogotovo za igrača njegovog pedigrea. Edin ima potrebu da igra, trebaju mu minute, a on onda ekipu nagradi tako što će napraviti razliku. To što nije nije starter kada je Lukaku zdrav za njega je možda neobično, osim sada kada je Lukaku povrijeđen, on i dalje igra, ali imati ga u ekipi je uvijek dobro. Edin je svoje golove uvijek postizao, gdje god da je igrao. Prema tome svi znaju da se radi o dosljednom igraču, koji zabija u kontinuitetu, i ponavljam, mnogo bi bolje bio iskoristen kada bi uvijek bio starter.”, kaže Pjanić.

Prešao je i na temu Barcelone i loše situacije u kakvoj je klub bio kada je on došao u ljeto 2020.

“Nisam mislio da će biti tako. Morali ste biti tamo da shvatite u kakvom je stanju bio taj klub prije dvije godine, kada sam tamo stigao. Taj trenutak je bio veoma komplikovan i nikada od takvog kluba ne bih očekivao da mogu biti u tako lošoj situaciji.”, zaključio je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije