Nakon bruke u 120 minuta, Borac ispao na penale

2
Radiosarajevo.ba
Nakon bruke u 120 minuta, Borac ispao na penale
Foto: SC Sport / Borac prokockao prednost iz prve utakmice

Borac je eliminisan iz Evrope i pored toga što je u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige ostvario pobjedu od 2:0.

Ekipa B36 Torshavn savladala je Banjalučane na svom stadionu Gundadalur u regularnih 90 minuta sa 3:1 i tako anulirala prednost Borca, a zatim slavila nakon penala.

Domaćin je u meču na Farskim Ostrvima poveo u 35. minuti, prelijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je Magnus Egilsson. Devet minuta kasnije situacija ipak nije tako dobro izgledala za Farane, crveni karton (drugi žuti) je dobio Jacobsen.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Borac sve vrijeme napadao i s dva gola kući ispratio tim s Farskih Otoka

Borac sve vrijeme napadao i s dva gola kući ispratio tim s Farskih Otoka

Početkom drugog poluvremena Gajić pravi faul u šesnaestercu, dobija drugi žuti karton, a sudija Jaanovits pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Egilsson.

Novi jedanaesterac za B36 dosuđen je u 66. minuti nakon prekršaja Lazića, a povremeni reprezentativac Farskih Ostrva Magnus Egilsson zaključuje svoj hat-trick za 3:0!

Ipak, Borac dolazi do tračka nade, nakon ubačaja Andrića odlično se snašao Benjamin Tatar i smanjio na 3:1 u 75. minuti.

Tim rezultatom okončan je regularni dio utakmice, koja je zatim uplovila u produžetke. Banjalučani su u nastavku bili bolji tim, vršili veliki pritisak i stvarali šanse, ali do novog gola nisu uspjeli doći te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Jačih živaca su bili fudbaleri B36. Odbranjeni su udarci Eriksena na jednoj, a Piščevića i Lukića na drugoj strani te je Borac eliminisan, piše SC Sport.

B36 Torshavn – Borac 3:1 (Egilsson 35’, 54’ penal, 66’ penal – Tatar 75’), penali 4:3

Stadion Gundadalur. Glavni sudija: Joonas Jaanovits (Estonija). Crveni kartoni: Jacobsen (B36), Gajić (Borac).

BORAC: Pavlović, Spremo (Subić), Vojinović, Gajić, Andrić, Piščević, Popara (Kulašin), Begić (Mrkaić), Tatar, Meleg (Lazić (Ćorić)), Lukić.

B36: Lamhauge, Nattestad, Enevoldsen, Hoohlt, Przybylski (Samuelson), E. Nielsen, M. Egilsson (Heinesen), M. Jacobsen, Solheim, Agnarsson (B. Jacobsen), B. Nielsen (Johansen).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije