Messi odveo Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

1
Radiosarajevo.ba
Messi odveo Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
FOTO: AA / Argentina-Australija

Argentina je pobijedila Australiju 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Nizozemske, koja je u ranijem terminu osmine finala pobijedila Sjedinjene Američke Države.

Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Lionel Messi. Julian Alvarez zabio je u drugom, dok je Australija smanjila autogolom Enza Fernandeza.

Do vodstva Argentina dolazi u 35. minuti, i to preko Lionela Messija. Nakon što je kapiten Argentine ubacio s desne strane, lopta je izbijena. No ubrzo se vratila u kazneni prostor do Otamendija, koji ju je smirio za Messija. 

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Messi postigao gol i podigao Argentince na noge u Kataru u svojoj jubilarnoj 1000. utakmici

Messi postigao gol i podigao Argentince na noge u Kataru u svojoj jubilarnoj 1000. utakmici

Kao i puno puta u karijeri, Messi je jačom, lijevom nogom naciljao suprotni kut i prizemnim udarcem zabio u 1000. utakmici u karijeri. Ovo je ujedno bio prvi Messijev gol u nokaut-fazi svjetskih prvenstava.

Utakmica je riješena u 57. minuti kada su Argentinci visoko pritisnuli suparnika. Australski golman Ryan primio je loptu u trenutku kad su na njega trčali Rodrigo De Paul i Julian Alvaraze. Pokušao je Ryan proći između njih dvojice, no napravilo je veliku pogrešku. Alvarez mu je uzeo loptu i gurnuo je u nebranjeni gol za 2:0.

Australci nisu bili opasni do završnice utakmice. Craig Goodwin je u 77. minuti snažno iz prve opalio s 25 metara. Lopta je na putu prema golu dotaknula Enza Fernandeza i tako prevarila golmana Argentine Emiliana Martineza, koji je krenuo u jednu, a lopta otišla u drugu stranu.

Četiri minute kasnije Aziz Behich sjurio se prema argentinskom golu. Prošao je nekoliko protivničkih igrača, stigavši pred sami gol Argentine. Puknuo je, ali ga je u zadnji tren blokirao Lisandro Martinez i tako spasio svoju momčad od izjednačenja.

U samom finišu meča Aziz Behich je nakon odličnog prodora imao sjajnu šansu da izjednači, ali njegov udarac u zadnji tren je blokirao Lisandro Martinez.

Njegov prezimenjak Lautaro je zatim mogao staviti tačku na cijelu priču, ali promašio je dvije velike prilike.

Kuolu se u sedmoj minuti nadoknade mogao proslaviti, ali golman Emiliano Martinez je odbranio njegov udarac iz blizine. Do posljednjeg sudijskog zvižduka tako je ostalo 2:1, Argentina je među najboljih osam ekipa na Svjetskom prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije