FK Velež slavi 100. rođendan, Red Army „zapalio“ Mostar

0
Radiosarajevo.ba
FK Velež slavi 100. rođendan, Red Army „zapalio“ Mostar
Foto: Bljesak.info / Red Army spektakularnim vatrometom obilježio 100. rođendan

Fudbalski klub Velež, klub slavne tradicije, 26. juna obilježava svoj 100. rođendan.

Tim povodom, Red Army, legendarna navijačka grupa, nešto iza ponoći spektakularnim vatrometom iznad Starog mosta, ali širom Mostara proslavila je prvo stoljeće Rođenih.

 Spektakl na nebu grada na Neretvi nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim i još jednom je naglasio veliku ljubav prema slavnom klubu koja živi u Mostaru, Hercegovini, ali i širom naše zemlje.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Danas će u Narodnom pozorištu Mostar biti održana Svečana akademija povodom obilježavanja ovog velikog zlatnog jubileja našeg Kluba.

U okviru svečane akademije Fudbalskog kluba Velež Mostar premijerno će biti izvedena i pozorišna predstava pod nazivom „Rođeni za vječnost“ posvećena prkosom, ljubavlju i ponosom protkanom stogodišnjem historijatu naših Rođenih.

Obzirom na ograničen kapacitet dvorane Narodnog pozorišta u Mostaru, prisustvo Svečanoj akademiji moći će se ostvariti isključivo uz za taj događaj pripadajuće pozivnice.

Za sve one koje ne budu u mogućnosti prisustvovati Svečanoj akademiji i premijeri predstave „Rođeni za vječnost“, kao i za sve one koji crvenu boju našeg dresa nose u svojim srcima a žive širom naše domovine Bosne i Hercegovine ali i svijeta, Fudbalski klub Velež Mostar ekskluzivno je obezbijedio i direktan TV prenos cijelog događaja samo na Face TV, sa početkom u 20.00 sati.

"Iste večeri, nakon Svečane akademije, sve vas pozivamo da nam se od 22 sata pridružite na gradskom trgu Musala na kojem će biti održan veliki slavljenički koncert i gdje će nas do kasno u noć zabavljati naši: Saša Đermanović, Elvedin Delić – Dela, Čizma i Proleteri, Branko Đurić – Đuro sa grupom „Bombaj štampa“ i naravno naš neizostavni Red Army Band.

„Dragi naši Rođeni, sa željom da ovaj zlatni jubilej i ovu slavljeničku noć provedemo na način na koji naš Klub i njegova bogata historija i zaslužuju, dobro nam došli. Mostar u srcu, Velež do groba!“, poručeno je iz FK Velež.

[twitter]

[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije