Fenerbahce slavio protiv Royale Uniona: Edin Džeko ušao u ušao u finišu

0
Radiosarajevo.ba
Fenerbahce slavio protiv Royale Uniona: Edin Džeko ušao u ušao u finišu
Foto: Fenerbahče / Edin Džeko

Fenerbahče je ugostio Royale Union, a meč je završen rezultatom 2:1. Turski velikan nije ušao u dobru utakmicu nakon poraza od Galatasaraya na svom terenu rezultatom 1:3, iako su imali tri uzastopne pobjede u ligi.

Royale Union je loše otvorio novu sezonu, nakon pobjede u prvom kolu, odigrali su četiri meča bez pobjede i bez postignutih golova.

Večerašnju utakmicu bolje su otvorili gosti. Sadiki je imao dobru priliku, ali je jedan od defanzivaca domaćeg kluba spriječio pogodak. Prva ozbiljna prilika došla je u 17. minuti kada je Ivanović šutirao, ali je golman Royale Union sjajno intervenisao. Ključni trenutak prvog dijela dogodio se u 26. minuti, kada je nakon kratko izvedenog kornera lopta stigla do Rodriga, koji je odigrao za Soyuncua. On je odlično reagovao i postigao gol za vodstvo domaćih.

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

U drugom poluvremenu, domaći su imali prvu šansu kada je Szymanski uposlio En Nesyrija, čiji je loš šut ostavio rezultat 1:0. U 74. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Kevin Mac Allister nepropisno zaustavio En Neyrija. Slobodan udarac izveo je Under, ali je šutirao pored gola. Edin Džeko, kapiten Bosne i Hercegovine, ušao je u igru u 76. minuti umjesto En Nesyrija.

U 82. minuti, Edin Džeko je uposlio Dušana Tadića, koji je sjajno odigrao za Osay-Samuela koji je šutirao, a nesretni Burgess je pogodio vlastitu mrežu za 2:0. Osayi-Saumel je u tri minute dobio dva žuta kartona, zbog čega je morao napustiti utakmicu. U 90. minuti faulirao je Nianga, što je rezultiralo jedanaestercem. Penal je izveo Ivanović, ali je Livaković sjajno reagovao i odbranio udarac. Nakon kornera, lopta je stigla do Sykesa, koji je postigao pogodak za 2:1.

Haos u Turskoj: Objavili bojkot reprezentaciji zbog skandalozne provokacije selektora

Haos u Turskoj: Objavili bojkot reprezentaciji zbog skandalozne provokacije selektora

U narednom kolu Fenerbahče će gostovati kod Twentea, dok će Royale Union ugostiti Bodo.

Fenerbahce – Royale Union 2:1 ( Souyuncu 26′, Burgess a.g. 82′, Sykes 90+4′)

Na Eleda stadionu odigran je duel između Malmoa i Rangersa, a meč je završen rezultatom 0:2. Gosti su poveli već u prvoj minuti utakmice golom Bajrami, kojeg je uposlio Dessers. Malmo je zaprijetio kada je Thelin matirao Butlanda, ali je gol poništen zbog ofsajda. Pred kraj prvog poluvremena, gosti su imali još dvije dobre prilike; Cerny je šutirao pored gola, a Bajrami nije iskoristio sjajnu priliku zahvaljujući dobroj intervenciji golmana Dahlinu.

U drugom poluvremenu, rezervista McCausland riješio je pitanje pobjednika, postavljajući rezultat na 0:2.

U sljedećem kolu Malmo će gostovati kod Qarabaga, dok će Rangers ugostiti Lyon, piše Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije