Čustović za RSA: Ne znam ko pušta glasine da sam novi trener FK Sarajevo

A. Sokolović
Čustović za RSA: Ne znam ko pušta glasine da sam novi trener FK Sarajevo
Foto: Privatni album / Adnan Čustović vodio dva belgijska kluba kao trener

U Fudbalskom  klubu Sarajevo uvijek zanimljivo. Posljednjih dana čaršijom je krenula priča da se "sapunja" stolica aktuelnom  i najtrofejnijem treneru Husrefu Musemiću, a da bi ga nakon sutrašnje (subota) utakmice sa Veležom mogao naslijediti Adnan Čustović, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Ko je plasirao glasine da Musemić odlazi iz FK Sarajevo, a dolazi Čustović?

Husref Musemić, najtrofejniji trener u historiji FK Sarajevo, ostaje na kormilu koševskog ligaša i u narednom periodu, uprkos određenim špekulacijama da bi ga nakon utakmice sa Veležom mogao naslijediti Adnan Čustović. U Bordo klubu je uvijek zanimljivo. Čak i kada za to nema nikakve potrebe, često puta se znala stvoriti atmosfera vještačke krize, koja je nerijetko kulminirala u određenom periodu.

Gotovo od ljeta traju špekulacije da se Husrefu Musemiću sprema otkaz, a da bismo prekinuli priču kontaktirali smo sjajnoj Mostarca, koji je stigao u Bosnu i Hercegovinu na odmor.

Za one koji ne znaju. Čustović je posljednjih nekoliko godina sjedio na klupi dva belgijska kluba - Ostendea i Beverena. Trenutno je bez angažmana, dolaskom u BiH pokrenule su se i glasine da dolazi na klupu FK Sarajevo. U dresu reprezentacije BiH slavu je stekao kada je na Koševu 2007. godine postigao gol u meču sa Turskom (2:1) u samom finišu meča odigranom u Sarajevu.  

Radiosarajevo.ba: Adnane, idemo odmah u glavu - Ko vas je postavio za prvog kandidata da naslijedite Husrefa Musemića na klupi FK Sarajevo?

Čustović: Ne znam odakle su počele te glasine. Iako mi laska što me jedan klub kao FK Sarajevo traži, ali sam iznenađen takvom pričom. Istina je da sam od odlaska iz Beverena u augustu, bez angažmana i da sada čekam novu priliku, ali je ta priča u vezi Sarajeva i mene iznenadila. 

Radiosarajevo.ba: Nećete nam kazati da Vas niko nije iz FK Sarajevo kontaktirao?

Čustović: Nažalost, morat ću vas razočarati - niko me nije zvao. I mene je iznenadio poziv prijatelja kada su mi kazati da me povezuju sa Sarajevom. Sve je to super, ali zvanično - niko. 

Radiosarajevo.ba: U subotu se igra meč Veleža i Sarajeva, bit ćete u Vrapčićima?

Čustović: Hoću, ali zbog svog Veleža. Rođene nisam gledao od prošle godine, kada su bili u Prvoj ligi Federacije BiH. Čuo sam da je stadion za "desetku", svaka čast upravi kluba. Bit ću na stadionu, jer sam uzeo i člansku kartu, ali prvenstveno idem da gledam Velež. 

Adnan Čustović vodio dva belgijska kluba kao trener - undefined

Foto: Privatni album: Adnan Čustović vodio dva belgijska kluba kao trener

Radiosarajevo.ba: Kakva je razlika između belgijskog i bh. nogometa?

Čustović: Teško je kazati koja je razlika. BH Telecom Premijer ligu szugo nisam gledao. ja sam bio u dva belgijska kluba, ali to nije dovoljno da upredim belgijsku i bh. ligu. 

Radiosarajevo.ba: Meč u Vrapčićima će biti prilika i da vidite kako igra prvak BiH, FK Sarajevo.

Čustović: Šalite se... (smijeh)... Sarajevo cijenim, znam da su naš najbolji klub, ostvarili su lijepe rezultate i na međunarodnoj sceni, ali moj prvenstveni cilj je da radim vani, u Belgiji ili negdje drugo.  U Belgiji mi je porodica, supruga sa djecom, tako da ta priča o mom dolasku u FK Sarajevo zaista ne pije mnogo vode. 

Bivši Zmaj se pohvalio: Obavljena dužnost, samo Velež

Objava na Facebooku najbolje dokazuje ljubav prema klubu u kojem ste počeli karijeru

Radiosarajevo.ba: S kim ste u kontaktu od bivših reprezentativaca?

Čustović: Slabo se čujem... Veze su se nakon mog odlaska iz reprezentacije BiH prekinule, ali sam pratio nastupe Zmajeva. Radovao se svakom uspjehu. 

Radiosarajevo.ba: Kako komentirate današnji žrijeb u Nyonu? 

Čustović: Pratio sam i mogu kazati da smo imali sreće. Obje utakmice igramo kući i to je lijepa prilika da odemo na Euro. Sva tri rivala su nezgodna, posebno Irci, koji igraju dosta slično kao Englezi, ali imamo prednost i veliku priliku da prvi put zaigramo na Euroskom prvenstvu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije