Brazil već nakon drugog kola prošao dalje. Karioke pobijedile Švicarsku i VAR

1
A. S.
Brazil već nakon drugog kola prošao dalje. Karioke pobijedile Švicarsku i VAR
Foto: EPA-EFE / Brazil - Švicarska u Kataru 2022

Brazil je pobjedom nastavio ples na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovoga puta do tri boda su došli dosta teže nego protiv Srbije, ali se Švicarska nije pokazala kao opasan rival. Konačan rezultat bio je 1:0 za Brazil

Prvo poluvrijeme

Brazil je bolje otvorio susret, već od prvih minuta bili su konkretniji, dok su se Švicarci uglavnom - branili.

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Richarlison je sjajno probio po boku u 12. minuti i poslao loptu u šesnaesterac, ali ona ipak nije došla do Viniciusa.

U 27. minuti najbolja prilika za karioke u prvom poluvremenu. Raphina je pronašao Vinicusa koji je sjajno pucao iz trka, ali sjajni Sommer je bio na mjestu.

U prvom poluvremenu, Švicarska nije imala nijedan udarac prema golu Brazila. Izveli su svega dva kornera (Brazil četiri, op.a.).

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme je bilo dinamičnije i sadržajnije. U prvim minutama nastavka bilo je dosta nervoze, pa je sudija podijelio i dva žuta kartona (Fred i Rieder).

Na prvu gol priliku čekali smo 15 minuta. Brazilci su postigli gol, ali je on poništen iz VAR sobe. Bazil je krenuo u kontru, Richarlison iskoristio grešku Švicaraca i uposlio Viniciusa koji je postigao gol. Ipak, nakon kratke provjere gol je poništen. Ostalo je 0:0.

Kada se očekivalo da Švicarci i njihov bunker izdrže, mreža Sommera se zatresla. Igrala se 83. minuta kada je Casemiro podigao tribine na noge. Igrač Reala je sjajno pucao iz kaznenog prostora, zatresao mrežu Švicarske za 1:0.

Brazil je sa ova tri boda osigurao plasman među 16 najboljih. Ko će biti drugi znat ćemo u decembru, kada igraju Srbija i Švicarska. Šansu da prođe dalje ima i Kamerun.

 

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije