BiH izgubila mladog napadača: "Hvala NSBiH na svemu, odlazim..."

10
Radiosarajevo.ba
BiH izgubila mladog napadača: "Hvala NSBiH na svemu, odlazim..."
Instagram / Denis Alijagić

Denis Alijagić, mladi 18-godišnji napadač česškog Vlasima, odlučio je da u budućnosti više ne nastupa za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Alijagić je bio član Zmajeva u U-16, U-17, U-18 i U-19 selekcijama0 BiH, a u posljednje vrijeme se očekivao i poziv selektora mlade reprezentacije Slobodana Starčevića.

Do njega nije došlo, iako je Starčević govorio kako prati Alijagića, koji je igrač Vlasima na posudbi iz praške Slavije.

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Sada je Alijagić zahvalio Nogometnom savezu BiH na svemu i saopštio da je odlučio nastupati za Češku u budućnosti.

Inače, Alijagić je i rođen u Češkoj, u Pragu 2003. godine.

“Ovim postom želio bih se zahvaliti NFSBiH na svemu što su učinili za mene kao igrač i kao osobu. Ujedno objavljujem da sam odlučio predstavljati Češku Republiku. Bio sam ponosan što sam mogao nositi nacionalni dres BiH i svaki meč sam želio pomoći timu sa što boljim učinkom. Upoznao sam mnoge prijatelje na nekoliko okupljanje reprezentacije i rado ću se ponovo sresti u društvenom ili fudbalskom životu.

Zahvalio bih se i svim trenerima koji su mi pomogli u karijeri i uvijek ću im biti zahvalan na tome. Držim vam palčeve i nastavit ću pratiti vaše utakmice. Odlučio sam predstavljati svoju domovinu u kojoj sam se rodio, a to je Češka. Drago mi je što su treneri pokazali interes za mene i vjerujem da ću u budućnosti biti punopravni reprezentativac”, poručio je Alijagić putem Instagrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije