Marinović i Osim nakon utakmice dali izjave

0
Radiosarajevo.ba
Marinović i Osim nakon utakmice dali izjave
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Derbi Sarajevo - Željezničar

U okviru 9. kola Mtel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je utakmica između Sarajeva i Željezničara na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pred praznim tribinama stadiona Koševo, 121. sarajevski derbi ponudio je kvalitetnu i dobru igru oba tima.

U prvom poluvremenu Sarajevo je dominiralo, dok u drugom terenska inicijativa je bila na strani Željezničara.

Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Šef stručnog štaba FK Željezeničar Amar Osim je nakon utakmice rekao da je tim na čijem je čelu "igrao bljak".
"Mislio sam da je utakmica bila riješena u prvom. Trebali smo gubiti više od 1:0. Ne što je Sarajevo igralo, već smo mi igrali ‘bljak’. Kad već nismo gubili više od jednog razlike, počeli smo postojati i igrati. Interesantno, bili smo svježiji na kraju od Sarajeva”, kazao je Osim, prenosi scssport.ba.
Osim je ocijenio da su bili sramotni u prvom poluvremenu, "tako da bi bilo sramota da smo pobijedili".
"S radošću očekujemo naš naredni susret. Sada znamo da možemo. S najboljom ekipom smo igrali. Bili smo bolji čim smo počeli malo igrati u drugom poluvremenu. S te strane sam zadovoljan. Vidi se da možemo", dodao je Osim.
Trener Sarajeva Vinko Marinović dao je i svoje viđenje utakmice, kazavši da smatra da je utakmica bila dobra.

"Želim da kažem da smo odigrali vrhunsko poluvrijeme. Imali smo dovoljan broj prilika da damo još jedan ili dva gola. Počeli smo gubiti posjed, stezali su obruč oko gola i došli do izjednačenja. Pokušali smo napraviti nešto prema naprijed, ali nismo", rekao je Marinović.
Osvrnuo se i na taktiku u drugom poluvremenu.

"Nismo se htjeli povući. Nismo se planski povukli. Htjeli smo da igramo. Dođe do grešaka, pritiska i onda se samo inicijativno povukli. Kada promašite šanse, obično budete kažnjeni", istakao je Marinović.

Trener Sarajeva je prokomentarisao zbog čega je izvršio samo dvije izmjene.

"Kao što znate, nismo imali nikoga osim Handžića na rezervi. Željo je opasan iz prekida, morali smo zato neke igrače ostaviti, da bismo zadržali tu visinu. Morat ćemo tražiti soluciju kako igrati u Tuzli, jer neće biti Handžića", kazao je Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije