FK Sarajevo: Dogovoren raskid saradnje sa Vinkom Marinovićem

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Dogovoren raskid saradnje sa Vinkom Marinovićem
Foto: FK Sarajevo / Vinko Marinovic nije vise trener FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo zvanično je potvrdio raskid saradnje sa trenerom Vinkom Marinovićem i njegovim pomoćnikom, Danimirom Milkanovićem.

Danas je održan sastanak rukovodstva kluba sa članovima stručnog štaba FK Sarajevo, Vinkom Marinovićem i Danimirom Milkanovićem.

Na sastanku je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Vinko Marinović na klupu Sarajeva stigao je u decembru 2019. godine, a sa Bordo timom ostvario je nekoliko historijskih uspjeha.

Po prvi put u bogatoj klupskoj historiji odbranjen je naslov prvaka države, a ostvaren je i niz od preko 460 dana bez poraza u okviru domaćih takmičenja. Pored toga, nakon nakon pobjede protiv Budućnosti iz Podgorice prošle godine Bordo tim se plasirao u play-off Europa lige.

FK Sarajevo se zahvaljuje Marinoviću i Milkanoviću na svim ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, a posebno na korektnoj saradnji, te želi mnogo sreće u budućim sportskim uspjesima”, saopćeno je sa Koševa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije