Radončić: Bakir treba ići u Brisel!

0
Radiosarajevo.ba
Radončić: Bakir treba ići u Brisel!
Radiosarajevo.ba / Radončić i Izetbegović

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, ocijenio je da lider SDA Bakir Izetbegović treba ići u Brisel na sastnak sa Oliverom Varhelyjem, europskim komesarom za proširenje.

"Mnogo se polemiše o tome treba li Bakir Izetbegović ići u Brisel na razgovore na najvišem nivou. Kao što sam i ranije smatrao da treba razgovarati i s Vučićem, i s Milanovićem - a bio je odustao pod pritiskom dijela medija i političkih pridika - isto mislim i sada", naveo je Radončić.

Naglasio je i šta je poručio Bakiru Izetbegoviću o sličnim bilateralnim sastancima sa zvaničnicima iz EU i regiona.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Uostalom, Izetbegoviću sam nekoliko puta rekao i u prisustvu uglednih Bošnjaka - a isto sam govorio i u medijima - da za nas Bošnjake od namijenjene nam izolacije, jedino može biti i jeste opasnija naša plašljiva samoizolacija na međunarodnoj i regionalnoj političkoj i diplomatskoj sceni.

Nepotrebni su i štetni ekskluzivistički pregovori "predstavnika tri plemena" za istim stolom, makar on bio i u Briselu. Ali, bilateralni sastanci nemaju alternativu. Brisel je odveć važan diplomatski centar i veliki centar moći da se glas Bošnjaka ne čuje u prvom licu.

Neka Bakir putuje i razgovara, neka govori šta želi, pa i ono sa čime se drugi, eventualno, ne slažu, a do kada će i s kojim legitimitetom to činiti mogu odlučiti isključivo glasači", zaključio je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije