Razija Mujanović otkrila koji je ključni trenutak bio na meču protiv Južne Koreje

0
Radiosarajevo.ba
Razija Mujanović otkrila koji je ključni trenutak bio na meču protiv Južne Koreje
Arhiv / Razija Mujanović

Košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine doživjele su novi težak poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Ovaj put su od Zmajica bile bolje košarkašice Južne Koreje (66:99).

Nakon debakla i porzaza, tim menadžer naše reprezentacije Razija Mujanović, za Sport klub je prokomentarisala poraz od Južne Koreje 99:66.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Debakl Zmajica na Svjetskom prvenstvu: Poraz od Južne Koreje za rani neplanski povratak kući

Debakl Zmajica na Svjetskom prvenstvu: Poraz od Južne Koreje za rani neplanski povratak kući

"Vrlo loše naše izdanje. Ovo nije naša stvarna vrijednost. Ne znam šta bih rekla,šta se dogodilo. Prekretnica je bila neki faul nad Jonquel Jones. Ona kad je ušla u tri penala, počeli smo teže igrati. Na kraju je bilo sve teže igrati i rezultat je negativan za nas, rekla je Mujanović, koja ističe da nedostaje iskustva za igranje ovakvih utakmica, jer je BiH izgubila i od Portorika i Južne Koreje vrlo lako", kazala je Mujanović.

Kazala je da naše djevojke u svakom slučaju trebaju sa ovog svjetskog prvenstva izvući pouke.

"Vidjeti gdje smo pogriješili i da ćemo probati promijeniti neke stvari. Pogledajte dugi niz godina na okupu je ova ekipa. Selektor Goran Lojo je sa njima od nekih juniorskih dana i mislim da je to dugogodišnji rad. Prošle godine je to bio vrhunac na Eurobasketu osvojivši peto mjesto. Fale nam neke stvari da bismo se prezentovali bolje na svjetskom nivou", dodala je Mujanović.

Dodala je da smo svi nervozni, ljuti....

"Uvijek je bolje sačekati sljedeći dan, pokušati analizirati, šta se desilo, na koji način smo igrati. Svako treba sebe analizirati, da shvati šta je uradio, a šta nije. Šta je mogao i šta je potrebno dati za ovakvu utakmicu. Mi smo napravili u Evropi rezultat, ali fali nam iskustva za ove svjetske utakmice", podvukla je Razija Mujanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije