Bajka je, nažalost, završena: Litvanci ponovo kobni za Zmajeve

7
A. L.
Bajka je, nažalost, završena: Litvanci ponovo kobni za Zmajeve
Foto: FIBA / BiH - Litvanija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je učešće na ovogodišnjem Eurobasketu.

Od Zmajeva danas je u Kelnu u odlučujućem susretu bila bolja selekcija Litvanije rezultatom 87:70.

Tako se izabranici selektora Adisa Bećiragića vraćaju kući uz nekoliko fantastičnih partija. Pobijedili smo Mađarsku i Sloveniju, ali nažalost dva odlučujuća meča izgubili.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Prvo poluvrijeme

Na početku duela igrali smo solidno, ali Litvanci su bili izuzetno raspoloženi u napadu. Pogađali su iz svih pozicija i već nakon nekih 6-7 minuta su nam ubacili 20 poena. Trica ih je služila izvanredno, pogodili su ih nekoliko u nizu i držali prednost od 5 do 7 razlike.

BiH - Litvanija
Foto: FIBA: BiH - Litvanija

Ipak, pred sami kraj prve dionice bh. košarkaši počinju igrati bolju odbranu i pogađati neke šuteve iz vana pa se brzo vraćamo u meč. Jusuf Nurkić je ubacio tricu za svukom sirene i prva dionica je završena rezultatom 28:28.

Sve dobro što smo uradili krajem prve uprskali smo u kompletnoj drugoj dionici. Isti na volju, dobro smo je počeli, igralo se koš za koš, ali do trenutka kada počinjemo praviti greške. Kasnije ništa nismo uspijevali da pogodimo, a Litvanci su bili nezaustavljivi i brzo su otišli na čak plus 14. Tako je i završeno prvo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme je počelo očajno za Bosnu i Hercegovinu. Promašivali smo sve što smo bacili prema košu. Nikoga bukvalno nije išlo u tim momentima. Ni Musu, ni Robersona, ni Nurkića.

S druge strane, Litvanci su nastavili da igraju sjajno u napadu. Pogađali su sve što su bacili prema košu i prednost je brzo narasla na više od 20 razlike.

BiH - Litvanija
Foto: FIBA: BiH - Litvanija

Djelovali smo u tim momentima potpuno pogubljeno, ali nekako se vraćamo. Nakon nekoliko sjajnih odbrana pravimo par kontri, zakucavamo i dolazimo na svega minus 11. Nažalost, kratko je trajala naša nada jer Litvanci ponovo prave seriju 5:0 i odlaze na odmor između treće i četvrte četvrtine s 16 razlike. 

U posljednjoj četvrtini se nije ništa posebno dešavalo u kontekstu našeg povratka u igru. Igralo se većinom koš za koš i nažalost na kraju smo upisali težak poraz koji nas šalje kući.

Kući odlazimo s omjerom 2-3. Isti omjer imaju i Litvanci, ali oni idu dalje zbog boljeg međusobnog duela. 

Najefikasniji u redovima Zmajeva bio je Džanan Musa sa 22 poena, dok je Jusuf Nurkić dodao 15 poena i 5 skokova.

Kod Litvanaca je najbolji bio Grigonis sa 16 koševa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije