Policija u BiH objavila snimak hapšenja bjegunca: "Nema priče, lezi dole!"

0
Radiosarajevo.ba
Policija u BiH objavila snimak hapšenja bjegunca: "Nema priče, lezi dole!"
Foto: MUP ZDK / Hapšenje u Kaknju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su uz pomoć službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK uhapsili jednu osobu na području opštine Kakanj.

"Zbog djela počinjenih dana 18. april 2022. godine kada je u ulici 29. novembar, općina Kakanj, u dvorištu kuće vlasništvo H. A. bačena nepoznata eksplozivna naprava, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK su, u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, lišili slobode još jednu osobu na području općine Kakanj", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

 "Nakon što je dana 7. juna 2022. godine, osoba inicijala Đ. E. iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predata u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetu oštećenog H.A., policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su nastavili sa provođenjem intenzivnih i sveobuhvatnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena predmetna krivična djela.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

S tim u vezi, danas, 29. juna 2022.godine, slobode je lišena osoba inicijala E. D., rođen 1961.godine, iz Kaknja zbog postojanja osnova sumnje da je kao saizvršilac, izvršio krivična djela iz člana 293. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH. Nakon što se završi kriminalistička obrada isti će uz dopunu Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u nadležnost i daljnje postupanje", navodi se iz MUP-a ovog kantona.

U nastavku pogledajte akciju hapšenja koju su kamerama zabilježili pripadnici policije:

[youtube][/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije