♡ / Uspješna akcija: Prikupljen novac za liječenje Nermine Gazibare

09. 09. 2021. u 11:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, za manje od 24h prikupljena su neophodna sredstva za operaciju tumora hipofize Nermine Gazibara. 

Nermini je za odlazak u Tursku i operaciju bilo potrebno 28.000 KM.

Udruženje Pomozi.ba je podijelilo lijepu vijest da je potrebni novac skupljen.

"Hvala svim divnim ljudima koji su pozivima, online donacijama, uplatama na naše žiro račune i podjelom apela omogućili Nerminin odlazak u Tursku", napisali su iz Pomozi.ba.

Iz Pomozi.ba udruženja ističu kako je teška sudbina pogodila je Nermininu porodicu na mnogo načina. Na Facebook stranici ističu kako su joj oba roditelja ranjena u ratu sa posljedicama trajne invalidnosti, a dva malena brata su izgubili život

Podsjetimo da se Nermina sa bolešću bori od svoje 17 godine, a ljekari su pokušali sa medikamentoznom terapijom koja je bila bezuspješna.

Zbog pogoršanja stanja potrebna joj je hitna operacija u Turskoj, a troškovi iste su 14.000 eura.

"Uprkos strašnom saznanju da ima tumor, ova hrabra djevojka nije izgubila volju za životom. Naprotiv, u mjesecu julu ove godine završila je Medicinski fakultet u Tuzli kako bi mogla raditi najplemenitiji posao na svijetu", stoji u jučerašnjoj objavi na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA