Uspješna akcija: Prikupljen novac za liječenje Nermine Gazibare

0
Radiosarajevo.ba
Uspješna akcija: Prikupljen novac za liječenje Nermine Gazibare
Foto: Pomozi.ba / Nermina Gazibara

Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, za manje od 24h prikupljena su neophodna sredstva za operaciju tumora hipofize Nermine Gazibara. 

Nermini je za odlazak u Tursku i operaciju bilo potrebno 28.000 KM.

Udruženje Pomozi.ba je podijelilo lijepu vijest da je potrebni novac skupljen.

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

"Hvala svim divnim ljudima koji su pozivima, online donacijama, uplatama na naše žiro račune i podjelom apela omogućili Nerminin odlazak u Tursku", napisali su iz Pomozi.ba.

Iz Pomozi.ba udruženja ističu kako je teška sudbina pogodila je Nermininu porodicu na mnogo načina. Na Facebook stranici ističu kako su joj oba roditelja ranjena u ratu sa posljedicama trajne invalidnosti, a dva malena brata su izgubili život

Podsjetimo da se Nermina sa bolešću bori od svoje 17 godine, a ljekari su pokušali sa medikamentoznom terapijom koja je bila bezuspješna.

Zbog pogoršanja stanja potrebna joj je hitna operacija u Turskoj, a troškovi iste su 14.000 eura.

"Uprkos strašnom saznanju da ima tumor, ova hrabra djevojka nije izgubila volju za životom. Naprotiv, u mjesecu julu ove godine završila je Medicinski fakultet u Tuzli kako bi mogla raditi najplemenitiji posao na svijetu", stoji u jučerašnjoj objavi na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije