! / Volonterke iz Nizozemske osigurale pomoć za porodicu koja je ostala bez doma u požaru

01. 11. 2021. u 14:00:00 Anadolija

Shares: 0

Članice organizacije "Kudus ve Sen Gonulluler Platformu Hollanda" (Platforma volontera "Al-Quds i ti" iz Nizozemske) posjetile su Bosnu i Hercegovinu i tom prilikom dostavile pomoć za porodicu u Brčkom koja je ostala bez doma nakon požara u kojem je tragično stradalo sedam članova porodice Salihović 24. oktobra 2021. godine.

Rukiye Dadak, Tuba Celik i Tuba Karanfil, tri članice volonterske organizacije, čije sjedište je u Haagu, a koja okuplja volontere porijeklom iz Turske i drugih zemalja, posjetile su BiH kako bi pružile pomoć ljudima u potrebi.

U razgovoru sa predstavnicima Crvenog polumjeseca Turske u Sarajevu odlučili su pomoć pružiti članovima porodice koji su trenutno smješteni u dva stana u Brčkom koja su im dodijelile lokalne vlasti.

Dadak je u razgovoru za AA istakla da se Platforma volontera "Al-Quds i ti" u dosadašnjem radu uglavnom fokusirala na aktivnosti i pomoć Palestini, odnosno Palestincima u Al-Qudsu (Jerusalemu) i Gazi.

"Također, u narednom periodu želimo realizovati projekte i aktivnosti i u Bosni i Hercegovini. Posebno želimo pokrenuti aktivnosti kao što su pomoć siročadima, posebno tokom mjeseca ramazana i Kurban bajrama. Osim toga, jedan od naših ciljeva je da osvijestimo ljude o važnosti pružanja podrške drugim ljudima kojima je potrebna pomoć", istakla je Dadak.

Kako je kazala, nakon što je utvrđeno da je jedan od prioriteta pružiti pomoć članovima porodice koji su ostali bez doma u požaru u Brčkom, odmah su u prvoj fazi osigurali pomoć u krevetima i madracima.

Volonterke iz Nizozemske - undefined

FOTO: AA: Volonterke iz Nizozemske

"Osim toga, nastavljamo aktivnosti kako bi osigurali i sve ostale potrepštine za te ljude u potrebi. Radimo na tome da budu zadovoljene sve potrebe tih porodica", rekla je Dadak.

Platforma volontera "Al-Quds i ti", osnovana 2017. godine, a koja ima članove i volontere u mnogim evropskim zemljama, aktivno sarađuje sa brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima u svijetu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA