Udala se bh. književnica: San joj je bio da na svom vjenčanju stane na noge

2
Radiosarajevo.ba
Udala se bh. književnica: San joj je bio da na svom vjenčanju stane na noge
Foto: Hanuma.ba / Fikreta Karić, bh. književnica

Bosanskohercegovačka književnica, 29-godišnja Fikreta Karić jučer je stupila u bračne vode, a čestitke njenom izabraniku i njoj stižu sa svih strana.

Fikreta Karić je djevojka koja od djetinjstva boluje od cerebralne paralize zbog koje nije mogla hodati, iza sebe ima do sada objavljenih šest književnih djela, piše portal Hanuma.ba.

Ova 29-godišnjakinja, rođena u Doboju s adresom u Gračanici uvijek je isticala kako je njeno glavno oružje pisana riječ, te da joj kolica nikada nisu bila prepreka. U međuvremenu, upoznala je i kako ona kaže “ljubav svog života”, muškaraca koji joj je prema njenim riječima od prvog dana upoznavanja dao do znanja da je on onaj pravi, a jučer je i zvanično stupila u brak.

Fikreta Karić, bh. književnica - undefined
Foto: Hanuma.ba: Fikreta Karić, bh. književnica

Fikreta je jučer zablistala u prelijepoj bijeloj vjenčanici, što najbolje pokazuju i fotografije bh. fotografa, Faruka i Esme Begtašagić, poznatijih pod pseudonimom Faruk & Esma ProPhoto Weddings.

“Upoznali smo se sasvim slučajno preko Facebooka, mada slučajnost zaista ne postoji, prije bih rekla da je to zapravo odgovor na moju dovu. Posljednjih deset godina zbog prijatelja u Kalesiji imala želju da tamo živim i eto Allah je rekao: 'budi, poslavši mi mog Ibru."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije