Svaka čast: Studenti s Bjelava donirali više od 1.000 obroka

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Studenti s Bjelava donirali više od 1.000 obroka
Foto:Pomozi.ba / Donacija studenata

Džemat Studentskog naselja Bjelave, u organizaciji sa ostalim studentima stanarima, donirali su preko 1000 bonova za hranu humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba i Restoranu dobre volje.

Svaki bon je jedna porcija obroka koji se sprema u kuhinji na Bjelavama. Ovo divno humanitarno djelo dokaz je da studenti misle i na druge, pogotovo one u potrebi.

Poseban dojam daje činjenica da je akcija sprovedena u mjesecu Ramazanu kada mnogi studenti poste, i na neki način suosjećaju sa onima koji nemaju i nisu u prilici da sebi omoguće kvalitetan obrok.

Iako je ramazan mjesec posta i moglo bi se reći da muslimani tada manje jedu i samim time manje troše na hranu - to nije istina i to će potvrditi svaki vjernik, stoga je ova studentska akcija od posebne važnosti i zavrjeđuje svaki oblik hvale.

"Ne tako davno i sami su oskudno jeli. Stvari se mijenjaju. Danas svoje obroke dijele sa manje sretnima", objavila je na fb profilu huminatarna organizacija Pomozi.ba

Podsjetimo, studenti su nedavno protestovali ispred Vlade Kantona Sarajevo zbog problema u Studentskom centru, a uslijed nedostatka hrane.

Protesti su urodili plodom nakon čega je na poziciju vd direktora JU 'Studentski Centar' izabran Toni Vukadin koji je odmah po imenovanju počeo rješavati studentske probleme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije