Štićenici Zavoda iz Pazarića uživali na Igmanu

Radiosarajevo.ba
Štićenici Zavoda iz Pazarića uživali na Igmanu
Foto: Grad Sarajevo / Štićenici Zavoda Pazarić uživali na Igmanu

U organizaciji Udruženja za sport, rekreaciju i edukaciju “FUN”, a uz pomoć Grada Sarajeva, jučer su korisnici JU Zavoda Pazarić uživali u skijanju i divnom danu na Igmanu.

Vrijednim instrukcijama članova ovog Udruženja, Malo polje je dobilo i nove ljubitelje ovog sporta.

Posebna radost bile su medalje za nove sportske vještine koje su usvojili, dok je diplome uručila direktorica Udruženja “FUN”, Elzana Hadžialijagić.

Njihova želja i spremnost da nauče, te sreća nakon usvojenog znanja i savladavanja prvih koraka na skijama, predstavljala je veliko zadovoljstvo svim prisutnim.

Jedan “bijeli martovski dan” unio je šarenilo brojnih skijaških osmijeha korisnika JU Zavoda Pazarić.

Ovakvi potezi čine da se ostvari vizija osvještenog društva koje prepoznaje potrebe osoba sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u psiho-fizičkom stanju.

Zavod Pazarić je najstarija ustanova ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a uz prepoznavanje važnosti ovog projekta planiramo organizirati i radionice koje će omogućiti edukaciju i jačanje njihovih kapaciteta kako bi se što više uključili u život zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije