Šampioni inkluzije kod gradonačelnika Skake: Oni ruše sve barijere

Radiosarajevo.ba
Šampioni inkluzije kod gradonačelnika Skake: Oni ruše sve barijere
Foto: Grad Sarajevo / PK Spid kod gradonačelnika Skake

Članovi prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u BiH, PK Spid zajedno sa osnivačem ovog kluba, Amelom Kapom, bili su u sarajevskoj Vijećnici gosti gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake. 

„Oni ruše sve barijere, te šalju važnu poruku društvu, da je inkluzija itekako moguća i da svi trebaju pružiti osobama sa invaliditetom priliku i jednake šanse“, istakao je gradonačelnik.

Prilikom posjete, potpisan je ugovor o finansijskoj podršci u iznosu od 10.000 KM ovom kolektivu koji je inspiracija mladim sportistima.

PK Spid kod gradonačelnika Skake - undefinedFoto: Grad Sarajevo

Grad Sarajevo je davno prepoznao značaj onoga što rade, te nastavlja podržavati PK Spid. To su dječica koja svima nama pokazuju kako je sve moguće ako ste dovoljno predani. Njihov rad je krunisan nizom zlatnih medalja s brojnih takmičenja u BiH i regiji. 

Prijemu je prisustvovao i dobitnik priznanja „Sarajevska pahuljica“, dječak Ismail Zulfić, član ovog kluba, internacionalni heroj i najperspektivniji sportista 2017. godine u kategoriji osoba sa invaliditetom prema izboru Sportskog saveza invalida BiH.

Gradsko vijeće / Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću nagrada "Sarajevska pahuljica"

PK Spid kod gradonačelnika Skake - undefinedFoto: Grad Sarajevo

Zahvaljujući klubu Spid, dječak koji se nekada plašio vode, danas je takmičar i vođen misijom da uvijek da sve od sebe i premaši vlastite rekorde.

PK Spid / Dječak Ismail Zulfić u Mostaru: Jednog dana i on će biti mostarska lasta

Poznat kao "Leptir bez krila" jer je rođen bez ruku, prije tri godine je prvi put ušao u bazen. Sada pliva poput pravog profesionalca i bez problema prepliva cijeli Olimpijski bazen. Nakon toga je otišao stepenicu više i naučio skijati.

Naša je zadaća razvijati njihovo samopouzdanje i širiti poruku da oni nemaju nedostatke, nego posebnosti, te uticati na druge da ne osjećaju empatiju prema onima koji nisu isti kao oni, nego da razumiju različitost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije