Ismail / Priča o malom zeničkom plivaču bez ruku postaje viralna

05. 12. 2016. u 12:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Možda je malo stidljiv, ali vode se ne boji i uživa plivajući", kaže se u videu koji se širi društvenim mrežama.

Međutim, ovaj dječak drukčiji je od ostalih plivača. Rođen je bez ruku, ali to ga ne sprječava da ravnopravno učestvuje u sportskim aktivnostima.

Priču o šestogodišnjem Ismailu iz Zenice nedavno smo objavili i na našem portalu.  Među mališanima iz zeničkog vrtića "Sindbad", Ismail je našao iskrene drugare. 

Takođe, nedavno smo pisali i o Amelu Kapi, plivačkom treneru koji je oformio klub za djecu s poteškoćama. Pod njegovim okriljem, desetine mališana uživaju u plivanju i pripremaju se za takmičenje

Ismail i Amel junaci su ovog videa. 

Poznati video servis AJ+ koji svoje kratke i upečatljive videopriloge postavlja na društvene mreže, objavio je priču o ovom hrabrom dječaku i njegovom plivačkom treneru koji može biti primjer mnogim organizatorima sportskih dešavanja. 

Pozitivne poruke koje potvrđuju koliko je inkluzija važna, na ovaj način će doći do još većeg broja ljudi. Nadajmo se da će mnoge potaknuti i na razmišljanje koliko smo spremni prihvatiti drugačije i dati im jednake šanse.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA