Priča o hrabroj Elmi: Pjesmom ohrabrili djecu oboljelu od raka

Radiosarajevo.ba
Priča o hrabroj Elmi: Pjesmom ohrabrili djecu oboljelu od raka
Screenshot / Priča o Elmi Tomić

Ovo je priča o hrabroj sedamnaestogodišnjoj Elmi Tomić koja je pokrenula hvale vrijednu akciju putem društvene mreže Facebook. Elma boluje od raka limfnih čvorova, koji joj je dijagnosticiran 2018. godine.

Elma je upoznala Valentina, koji joj je postao prijatelj na odjelu. Oboje dijele istu bolest i jednaku strast u borbi protiv raka limfnih čvorova.

"Ovim videom želim vam donekle predstaviti sve ono o čemu vam pričam,
a velika je razlika kada samo čitaš i onda kada vidiš. Ovo je moj odjel, drugi dom reklo bi se. Ideja je bila da samo Valentinu otpjevamo njegovu pjesmu ispred prozora, međutim, djeca s odjela kakva jesu htjela su i da unutra zapjevamo, pa smo zapjevali!

Čudno mi je biti ona koja ulazi i izlazi s odjela, navikla sam biti ona s odjela. U svakome od njih vidim neki dio sebe tijekom liječenja.

Ja vam samo želim ukazati na to koliko ste jaki samim time što ste izašli na hodnik i pjevali bez obzira na sve, a odmah zatim i na svemu što svaki dan prolazite, a samo vi znate što je to.

Vjerujte mi, sve ovo jednom postaje jučer i čini vas boljim osobama, koliko god sad nezamislivo bilo, uskoro pjevamo negdje vani, slaveći pobjedu jednu po jednu.

Vi ste moja malena snažna obitelj, i znajte da uvijek možete računati na mene. I slabi, jači smo. Zapamtite to.

Zadatak jest da se donira ponešto zakladi dječje onkologije i hematologije, dakle upravo ovom odjelu, da bi uspjeli izgraditi novi odjel, koji će dušama koje na njemu borave pružiti ono što nemaju, a itekako im treba.

Ja bih bila najsretnija da dobiju sve uvjete koje moja ekipa i ja nismo imali", napisala je Elma na Facebooku.

Elma poručuje svima da uživaju u danu, i uče od ove djece, jer oni su dokaz da se uvijek, ali uvijek nađe neki razlog za osmijeh, ponešto za zahvalnost i vremena za ljubav, kakva god situacija bila.

Elma ističe da treba složiti svoje hrabre ruke u jedno srce, da podsjeti ljude kako je malo potrebno da se stvari promijene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije