Porodica koja živi na deponiji smeća kod Lukavca dobiće smještaj

3
Radiosarajevo.ba
Porodica koja živi na deponiji smeća kod Lukavca dobiće smještaj
Foto: Tuzlainfo.ba / Porodica Husičić

Nakon što je objavljena priču o teškom životu porodice Husičić koja živi na deponiji smjeća u mjestu Huskići kod Lukavca, oglasio se predsjednik Humanitarnog udruženja “Ensarije” Amir Hasanović, koji se uključio u ovaj slučaj, piše Tuzlainfo.

Hasanović je kazao da je u procesu nabavka kontejnera za stanovanje, u kojem će Husičići moći provesti predstojeću zimu.

“Kao predsjednik udruženja Ensarije pokrenuli smo kupovinu velikog namjenskog stambenog kontejnera za ovu porodicu, i bit će do kraja mjeseca postavljen na lokaciju. Nažalost, administracija nije imala sluha i mi smo sami krenuli u akciju kupovine kontajnera da ne dočekaju zimu napolju” kazao je Hasanović za Tuzlainfo.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Dodaje i da su mnogi kupovali hranu i odjeću, što je nažalost uništeno…

“Mnogo sredstava je propalo jer su građani kupovali garderobu i hranu koja je sva propala jer su glodari na sve strane… Ali, evo bit će to završeno do kraja mjeseca”, kaže Hasanović.

Podsjećamo, tročlana porodica, sa djetetom živi na deponiji smeća u blizini Lukavca.

Građani i mještani MZ Huskići su već pokušavali riješiti njihov problem, te su se obraćali Općini, tražeći da im se obezbijedi smještaj u kolektivnom centru, međutim do sada su pokušaji bili bezuspješni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije