Pomozimo šestogodišnjem Ajdinu Žigonji u liječenju

J. Ć.
Pomozimo šestogodišnjem Ajdinu Žigonji u liječenju
Šestogodišnji dječak Ajdin Žigonja rođen je s multiplim defektom, dijagnozom rascjepa kičmenog stuba (Spina Bifida Occulta).

Do sada je imao pet operacija koje, nažalost, nisu pomogle, te su roditelji odlučili potražiti pomoć u Turskoj gdje je uslijedila operacija u novembru prošle godine.

„Nakon operacije dobili smo informaciju da će dječak biti samostalan do 90 posto i da će imati normalan rast, te društveni i porodični život“, kazao je za portal Radiosarajevo.ba dječakov otac Elvis Žigonja.

Na kontrolnom pregledu koji je bio 18. maja 2016. godine je ustanovljeno da se Ajdinova kičmena moždina fino oporavila i da je rascjep zaustavljen te da će Ajdin ostati na nogama.

Ono što je sad zabrinjavajuće je skolioza koja je još izraženija nego prošli put te će doktor na osnovu snimaka ocijeniti stanje i odrediti datum nove operacije.

Kako bi se zaustavio razvoj skolioze, treba ojačati Ajdinove mišiće ispod koljena te leđne mišiće, a to će se postići fizikalnim vježbama i banjama i popratnim stvarima koje dodatno koštaju.

„U našoj borbi nismo imali nikakvu pomoć države. Sve ovo smo uspjeli prevazići uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda. Koračamo korak po korak, a naš Ajdin uz velike napore, borbu i osmijeh sve ovo junački podnosi“, navodi Elvis.

Sljedeća kontrola je u novembru ove godine kada će urađeni snimci u BiH biti poslati za Acibadem u Turskoj gdje će dr. Memet Ozek sa svojim timom, zavisno od stanja skolioze, donijeti zaključak o daljnjem toku liječenja ili operaciji.

Ajdinu se može pomoći uplatama na žiroračun koji je na slici ali i na stranicama www.citydeal.ba, te na stranici www.gofundme.com, dalje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bila koja pitanja kontaktirajte Ajdinovog oca, Elvisa Žigonju 062-062-226, na mail:zigonje@gmail.com ili putem grupe na Facebooku POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI.

#Za uplate iz BiH

Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja
Racun banke:154-001-00000019-10
Broj Ajdinovog tekućeg racuna: 915791Z1Z66413.
(Ako kojim slucajem nece da prihvati slovo Z, onda mozete staviti broj 2)

#Za uplate iz inostranstva:

Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11
IBAN:BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Te na #paypal racun: zigonje@gmail.com

 

 

ajdin_zigonja_apel_pomoc_promo1.jpg - Pomozimo šestogodišnjem Ajdinu Žigonji u liječenju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije