Poklonite svoj rođendan: O kampanji 'Daruj i slavi'

Radiosarajevo.ba
Poklonite svoj rođendan: O kampanji 'Daruj i slavi'
Foto: Wold Vision / Cilj kampanje „Daruj i slavi“ jeste pomoć djeci u potrebi u Bosni i Hercegovini


World Vision u BiH je lansirao prvu interaktivnu, digitalnu kampanju za pomoć siromašnoj i zanemarenoj djeci u BiH, pod nazivom “Daruj i slavi”.

Cilj kampanje „Daruj i slavi“ jeste pomoć djeci u potrebi u Bosni i Hercegovini. Kampanja „Daruj i slavi“ realizovati će se putem web platforme www.darujislavi.ba, koja nudi mogućnost da svoje rođendanske poklone darujete siromašnoj djeci i izmamite pregršt osmijeha na njihova lica.

World Vision poziva sve građane da ukoliko žele proslaviti svoj rođendan na drugačiji način, na način različit od dosadašnjih da pozovu svoje prijatelje i da izvrše kupovinu odabranog poklona.

Da biste poklonili svoj rođendan, potrebno je da slavljenik otvori rođendansku kampanju te odabere poklon (na stranici je ponuđeno šest poklona koji su djeci veoma potrebni u periodu odrastanja) i pozove svoje prijatelje da, umjesto razmišljanja šta njemu kupiti za rođendan, kupe odabrani poklon djetetu kojem je pomoć potrebnija.

Pokloni su: igračke, higijenski pribor, školski pribor, porodični paket hrane, zimska odjeća i zimski pokrivači a sve donacije su namijenjene siromašnoj djeci sa kojom World Vision radi u 30 općina širom BiH.


U BiH 178.000 djece živi u siromaštvu, od čega 50.000 živi u ekstremnom siromaštvu. Ova djeca žive u dugotrajnoj i hroničnoj deprivaciji sa višestrukim posljedicama i kompleksnim potrebama. U siromašnim porodicama, roditelji često ne mogu osigurati minimalno prihvatljivu prehranu koja bi zadovoljila djetetove dnevne potrebe u razvoju. Uzimajući u obzir gore navedene podatke, može se zaključiti da svake večeri 1 od 3 siromašne djece u BiH ide u krevet gladno.

Više informacija o kampanji “Daruj i slavi” je dostupno na www.darujislavi.ba.

Rođendanski poklon od sponzora poput vas mnogo znači djeci i njihovim porodicama.  Na kraju rođendanske kampanje, slavljenica/k će dobiti kompletan izvještaj sa imenima svih prijatelja koji su darovali u njegovo ili njeno ime, te ukupan iznos prikupljenog novca, odnosno ukupan broj poklona koji će biti distribuiran ugroženoj djeci.

Za svakodnevno komuniciranje sa svima koji žele biti dio naše rođendanske zajednice, ali i za dodatna pitanja i pojašnjenja, formirana je Facebook stranica Darujislavi. Želimo motivisati korisnike da se uključe u diskusiju i razmjenu informacija kroz društvene mreže, čime direktno, zajedno doprinosimo poboljšanju života djece u Bosni i Hercegovini.

Web-stranica “Daruj i slavi” predstavlja novi model pomoći djeci koji organizuje World Vision na kojoj jasno i u svakom momentu svi pokretači rođendanske kampanje imaju direktan uvid u oblast u koju su ta davanja usmjerena.

Djeca u Bosni i Hercegovini vas trebaju. Vaš poklon im puno znači.
Poklonite im svoj rođendan u vidu darova koji njima stvarno trebaju.

Izmamite dječiji osmijeh i učinite život ugrožene djece lakšim i ljepšim.

Daruj svoj rođendan na www.darujislavi.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije