Think Pink / Paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke

17. 05. 2021. u 13:11:00 Fena

Shares: 0

Organizacija „Think Pink – Zajedno smo jedno” obezbijedila je ove godine 1.000 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini.

Ovaj vid podrške od velikog je značaja za žene koje su prošle ovo veoma teško i traumatično iskustvo. Na ovaj način pruža im podršku i šalje poruku da one nisu same.

Paketi sadrže pamučnu protezu, lopticu za vježbanje, preparate za kožu na biljnoj bazi, priručnik za korišćenje prirodnih nadomjestaka za samoliječenje i vodič za žene operisane od karcinoma sa svim neophodnim informacijama.

Uz ovaj paket žene će dobiti i jastučić u obliku srca. Paketi će biti distribuisani kroz mrežu Think Pink ili direktno u zdravstvenim ustanovama, saopćila je organizacija „Think Pink – Zajedno smo jedno“, koja je jedna od najuspješnijih organizacija u BiH koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena, saopćeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)