Otvoren humanitarni bazar u Sarajevu

1
AA
Otvoren humanitarni bazar u Sarajevu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Prvi bazar u ovoj godini

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u glavnom bh. gradu Sarajevu jutros je otvoren prvi humanitarni bazar u 2022. godini, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Posjetioci mogu kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama kao i unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u ekološkoj šivaonici "Dobrota na kvadrat".

Binas Mašić, uposlenik Udruženja Pomozi.ba, rekao je da je ovo prvi humanitarni bazar u ovoj godini.

Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug

Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug

"Svi naši posjetioci mogu da kupe nove ili polovne stvari po simboličnim cijenama, ali isto tako i unikatne stvari kao što su cekeri, jastučiće, posteljine i tacne. Sve te predmete izrađujemo u našoj ekološkoj šivaonici 'Dobrota na kvadrat'. Prilikom izrade ovih unikatnih predmeta pomažu nam naši volonteri", izjavio je Mašić.

Kako je kazao, na ovaj način, pored toga što daju novi život starom tekstilu, žele umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima, kao i onima koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet.

Sva prikupljena sredstva na humanitarnom bazaru bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, korisnicima projekta "Obrok za sve".

"Inače, projekat 'Obrok za sve' je stalni i jedan od najvećih projekata Udruženja Pomozi.ba", naglasio je Mašić.

U sklopu ovog projekta dnevno se isporuči više od 1.000 obroka.

Projekat se može podržati i pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati dvije KM ili jedan obrok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije