Obrok za sve: Intesa Sanpaolo Banka BiH, Visa i građani donirali 33.000 KM

Promotivni tekst
Obrok za sve: Intesa Sanpaolo Banka BiH, Visa i građani donirali  33.000 KM
Foto: Intesa Sanpaolo Bank / Donacija

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su u aprilu, u jeku COVID-19 pandemije, sa Pomozi.ba u sklopu projekta „Obrok za sve“ pokrenuli zajedničku akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje obroka za osjetljivu populaciju i time pokrenuli lanac dobrih djela. Korisnici i korisnice Visa Inspire kartica su na web stranici Pomozi.ba donirali iznose putem sigurnog online plaćanja, a prvobitni plan Intesa Sanpaolo Banke BiH i kompanije Visa je bio udvostručiti ovaj iznos. No, završetkom akcije ove dvije kompanije su odlučile otići korak dalje i za ovaj plemeniti projekt donirati više od planiranog.

Donacija - undefinedFoto: Intesa Sanpaolo Bank: Donacija

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je pojasnila ovu odluku: ”Akciju smo inicirali u trenutku kada je pandemija bila na vrhuncu u Bosni i Hercegovini. Upravo stoga smo posebno zahvalni na svakoj pojedinačnoj donaciji. Još jednom smo, u nizu sličnih akcija koje smo sproveli zajedno – Visa, Intesa Sanpaolo Banka i klijenti Intesa Sanpaolo Banke - korisnici Visa Inspire kartica, pokazali i dokazali spremnost svih učesnika ovog lanca dobrih djela da se uključe i zajedno pomognu tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Svjesni smo složenosti situacije koja je, nadamo se zauvijek, iza nas i važnosti svakog pojedinačnog čina koji će pomoći da se posljedice što brže saniraju, pa smo prema tome i reagovali” rekla je Dizdarević, naglasivši da je ukupan iznos prikupljenih i donacija ove dvije kompanije koji će biti uručen Pomozi.ba u konačnici 33.000 KM.

S druge je strane, kaže Dizdarević, vrijednost dobre volje zajednice zaista nemoguće iskazati samo u novcu.

Maja Arslanagić iz Udruženja Pomozi.ba je zahvalila na vrijednoj donaciji i želji da se pomogne u prikupljanju sredstava koja će osigurati obroke za socijalno osjetljive skupine. Kako kažu u ovom Udruženju, na dnevnoj bazi se priprema i na adrese korisnika distribuira 1.000 gotovih obroka. Nažalost, pored ranijih korisnika mahom starije populacije, u posljednje vrijeme su korisnici ovog projekta i mlađi ljudi koji su tokom pandemije ostali bez posla. Donacija će, poručuju, biti iskorištena na najbolji način i upućena u prave ruke.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, naglasio je da istinska vrijednost ove donacije zapravo leži na partnerskom odnosu kompanija Intesa Sanpaolo Banka, Visa i njihovih klijenata. Kako je objasnio, u nizu pokrenutih sličnih akcija su klijenti i korisnici učestvovali bez zadrške, pokazujući povjerenje koje nadilazi poslovnu i prelazi u sferu partnerskog odnosa. Odgovaranje na upućeni poziv u vremenima izazovnim poput ovoga ukazuje na časnu i čestitu namjeru konkretne pomoći. Upućena donacija, njena inicijacija i realizacija, pojasnio je Đorđević, je obaveza ovih kompanija prema zajednici u kojoj posluju i obaveza koja, ovim činom, neće prestati, nego će poslužiti kao motivacija i generator za buduće akcije i projekte.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka pruža usluge za stanovništvo i pravna lica na cijelom području Bosne i Hercegovine. 

Grupa Intesa Sanpaolo jedna je od vodećih bankarskih grupa u Evropi s tržišnom kapitalizacijom od 26,1 milijarde eura (1) i i zalaže se za podršku gospodarstvu zemalja u kojima posluje. Intesa Sanpaolo je lider u Italiji u svim poslovnim područjima. Grupa pruža svoje usluge za 11,8 miliona klijenata putem mreže od blizu 3.800 poslovnica dobro raspoređenih u cijeloj zemlji s tržišnim udjelom od najmanje 12% u većini talijanskih regija.

Intesa Sanpaolo ima stratešku međunarodnu prisutnost, s oko 1.000 podružnica i 7,2 miliona klijenata, podružnica koja posluju u komercijalnom bankarstvu u 12 zemalja područja Srednje i Istočne Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike i međunarodnoj mreži stručnjaka za korporativne klijente u 25 zemalja, posebno na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi te u onim područjima u kojima su talijanske tvrtke najaktivnije, poput Sjedinjenih Država, Brazila, Rusije, Indije i Kine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije