Novo Društvo uručilo 57 tableta i nekoliko tona namirnica porodicama u Novoj Kasabi

Radiosarajevo.ba
Novo Društvo uručilo 57 tableta i nekoliko tona namirnica porodicama u Novoj Kasabi
Foto: Facebook / Akcija udruženja Novo Društvo

Dječije potrebe bi uvijek trebale biti na prvom mjestu, a u ovom trenutku nesigurnosti, kada još ne znamo koje će biti razmjere utjecaja koronavirusa na naše društvo, svaki dan donosi nove izazove.

Tako i za učenike koji pohađaju online nastavu.

Volonteri udruženja Novo Društvo danas su obradovali mališane iz Konjević-polja te su u saradnji sa MONKS-om, Ministarstvom rada, socijalne politike i izbjeglica Kantona Sarajevo i Vijećem roditelja Kantona Sarajevo prikupili i uručili 57 tableta i životne namirnice porodicama u Novoj Kasabi. 

Vrijedi napomenuti da su jučer također posjetili JU Školu za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i uručili im 10 tableta, kako bi djeca koja nisu bila u mogućnosti mogla pratiti online nastavu.

Akcija udruženja Novo Društvo - undefinedFoto: Facebook: Akcija udruženja Novo Društvo

Podsjećamo, udruženje Novo društvo čini  četrnaest roditelja, koji su se upoznali kroz Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, oformilo je udruženje Novo Društvo, koje je pokrenulo akciju “Da sva djeca budu online”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije