Lijepa vijest: Nana Ćerima iz Zavidovića napokon dobija krov nad glavom

J. Ć.
Lijepa vijest: Nana Ćerima iz Zavidovića napokon dobija krov nad glavom
Foto:Pomozi.ba / Nana Ćerima iz Zavidovića napokon dobiva krov nad glavom
Nana Ćerima iz Zavidovića svaku noć zaspi u strahu da će se kuća srušiti i da će joj to biti posljednja noć.

Ćerima Ridžal živi sama u mjestu Ridžali, kraj Zavidovića, nije se udavala i nema djece, a to joj sve još dodatno otežava stanje u kojem se nalazi, jer nema niko da se brine o njoj...

Jedina njena želja je da joj se napravi samo jedna sobica s vanjske strane kuće, kako ne bi svaku noć zaspala sa strahom da će biti živa zatrpana.

Nakon što je udruženje Pomozi.ba apeliralo da se pomogne ovoj starici, udruženim snagama dobrih ljudi sredstva su prikupljena, a za samo 40 dana izgrađena je kućica.

Sa gradnjom se krenulo 9. juna, a kuća je 20. jula zvanično i završena.

"Iduće sedmice isporučujemo namještaj kada će biti i zvanično useljenje. Nakon što nana pređe u novu kuću, objavit ćemo fotografije sa useljenja. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u cijeloj priči“, rekli su iz Pomozi.ba.

Iz ovog udruženja su nam rekli i da su bili u posjeti Ćerimi, koja se ovom prilikom zahvalila.

"Rekla nam je kako još uvijek ne može vjerovati da je napokon dobila mjesto u kojem može živjeti normalno i zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos", kazali su za Radiosarajevo.ba.

Za one koji nisu pratili priču od početka, nana Ćerima Ridžal živjela je u potpuno neuslovnoj kući koja se svaki čas mogla urušiti, a rizik je dodatno povećan kod većih kiša i snijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije