Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa COVID-om

0
Radiosarajevo.ba
Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa COVID-om
Foto: MozzartBet / Opća bolnica Tešanj

Od prvog dana epidemije koronavirusa, zdravstveni radnici Opće bolnice Tešanj lavovski se bore za život i ozdravljenje svakog zaraženog pacijenta.

Svakodnevno troše ogromne količine medicinskih sredstava, a njihovi medicinari rade pod mnogo većim naporom. Ipak, nove radnike nisu primali, već su postojeće preraspodijeli kako nijednom pacijentu ne bi nedostajala adekvatna briga. Tu požrtvovanost i trud osoblja ove bolnice prepoznala je kompanija Mozzart, koja ih je nagradila paketima svježeg voća i sokova kako bi se okrijepili i ojačali svoj imunitet za nastavak ove borbe.

Opća bolnica Tešanj - undefined

Foto: MozzartBet: Opća bolnica Tešanj

"Želim u ime svih uposlenika, a posebno onih koji rade sa kovid pacijentima, izraziti veliku zahvalnost kompaniji Mozzart na jednom jako lijepom gestu. Ovim činom su doprinijeli održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega koji su svakodnevno najizloženiji potencijalnoj zarazi. Rad sa kovid pacijentima je veoma naporan i stresan, pa nam ova Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za dalji nastavak borbe", kaže direktor Opće bolnice Tešanj, doktor Hasan Škiljo.

Opća bolnica Tešanj - undefined

Foto: MozzartBet: Opća bolnica Tešanj

U ovoj zdravstvenoj ustanovi 30 odsto kapaciteta je predviđeno za COVID pacijente. Prije petnaestak dana u 68 kreveta ležali su oni u teškom stanju. U trenutku našeg razgovora sa rukovodstvom ove bolnice imali su 21 pacijenta u stabilnom stanju sa lakšim simptomima. Situacija je, kažu, sada mnogo bolja- manje je primljenih, COVID pozitivnih i pacijenata sa teškim simptomima.

"Vjerujemo da svaki zdravstveni radnik u vrijeme epidemije koronavirusa zaslužuje dodatnu podršku. Donacijama brojnim domovima zdravlja, bolnicama i kliničkim centrima širom BIH medincinarima poručujemo koliko cijenimo sve što u ovim teškim trenucima čine za našu zajednicu- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije