Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje

3
Radiosarajevo.ba
Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje
Foto: Mozzart Sport / Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje

Donacije su sada stigle u Savez distrofičara Federacije BiH, te udruženja iz Sarajeva, Mostara i Cazina.

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže oboljelima od mišićne distrofije širom Bosne i Hercegovine. Novčane donacije ovaj put stigle su Savezu distrofičara Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, te u Cazin. Članovi ovih udruženja poručuju da im ova podrška mnogo znači, a iz Saveza, koji ih okuplja, da u Mozzartu vide velikog prijatelja.

"Hvala kompaniji Mozzart jer već tradicionalno pomaže naše aktivnosti. Donaciju smo usmjerili na medicinsku rehabilitaciju dvije mlade djevojke koje su boravile u centru Reumal u Fojnici po deset dana sa pratnjom. Zahvalni smo što su prepoznali važnost banjskog liječenja za naše članove", kaže Almir Šahmanija, direktor Saveza distrofičara Federacije i izvršni direktor Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo.

Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje - undefined

Foto: Mozzart Sport: Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje

Salkić: Dodik i njegovi sljedbenici trebaju saopštiti svom narodu istinu i povesti ga putem katarze

Salkić: Dodik i njegovi sljedbenici trebaju saopštiti svom narodu istinu i povesti ga putem katarze

On dodaje da su donirani novac Udruženju Kantona Sarajevo uložili u nabavku i servisiranje rezervnih dijelova za elektromotorna kolica. Naime, ovo Udruženje ima 201 člana, od kojih 54 koriste kolica.

"Mišićna distrofija je progresivno oboljenje gdje dolazi do oduzetosti ekstremiteta i naši članovi su, već u mladosti, primorani da koriste elektromotorna kolica. Ovaj vid pomoći nam je veoma značajan jer smo uspjeli da kupimo novi akumulator i set guma, pa će naši članovi moći da nastave da koriste kolica", dodaje Šahmanija.

U istu svrhu Mozzart je uputio donaciju Udruženju distrofičara Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje - undefined

Foto: Mozzart Sport: Mozzart nastavlja da pruža podršku distrofičarima širom zemlje

"Udruženje distrofičara u HNK Mostar okuplja 86 oboljelih od mišićne distrofije. Novčanu donaciju Mozzarta smo iskoristili za reparaciju elektromotornih kolica. To je veoma značajno za naše članove jer im je to jedini način za kretanje. Zbog toga se od srca zahvaljujemo na ovoj značajnoj pomoći", kaže Jasmina Šerak, predsjednica Skupštine Udruženja distrofičara Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pomoć za kupovinu kolica Mozzart je uputio i Udruženju distrofičara Cazin.

"Uz podršku našeg Saveza i plemenitih donatora, među kojima je kompanija Mozzart, uspjeli smo da kupimo kolica za jednu našu članicu i time joj olakšali svakodnevnicu. Zato se zahvaljujemo donatorima koji su prepoznali naše potrebe i pomogli nam", kaže Hasmir Delić, direktor Udruženja distrofičara Cazin.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nedavno je uručio šahovske garniture distrofičarima iz Bužima jer često igraju partije sa kolegama iz drugih udruženja. Donacije su ranije stigle i distrofičarima iz Doboja i Brčkog, a iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da pomažu ovoj populaciji širom BIH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije