Majka Emina Erdića: Svaki dan je neizvjestan, borba je tek počela

Radiosarajevo.ba
Majka Emina Erdića: Svaki dan je neizvjestan, borba je tek počela
Privatni album / Emin Erdić

Ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo je 27. oktobra ispratila malog junaka Emina Erdića za Tursku. Naime, jedanaestogodišnji Emin Erdić boluje od karcinoma pluća i medijastinuma.

Tačnu dijagnozu nije bilo moguće uspostaviti u BiH, tako da je zbog dijagnostike i terapije izmješten u Tursku. Još uvijek se skuplja novac za liječenje malenog Emina i mnogi su se uključili u akciju za malenog heroja koji se bori za zdravlje...

Apel / Životno ugrožen: Aktiviran humanitarni broj za oboljelog dječaka Emina Erdića

BiH / Ekipa Hitne pomoći KS priključila se prikupljanju novca za liječenje Emina Erdića

Amra Erdić, mama dječaka Emina za Radiosarajevo.ba govori da je Eminovo stanje nekoliko dana stabilno:

"Jučer su mu odstranili i posljednji dren iz pluća. Počeo je unositi malo tečne hrane par kašika na dan i malo čaja, nažalost zbog toga ima strašne mučnine i bolove u stomaku ali je to očekivano, tako da se nadamo da će svaki dan biti malo bolji."

Eminova majka navodi da je svaki dan i dalje neizvjestan i da je borba tek počela. Amra Erdić se zahvaljuje svim ljudima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u njihovoj borbi.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, uplate mogu izvršiti na broj računa 1861210332214633 Ziraat bank, na ime Amra Erdić, ulica Humska 19.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba od 1. novembra 2018. je ustupila jedinstveni humanitarni broj 17007 putem kojeg možete donirati 2 KM za malog Emina Erdića.

Dječaku predstoji teška borba, pomozimo mu da izađe kao pobjednik!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije