Kako su momci iz GSS-a uljepšali dan Eni, djevojci s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Kako su momci iz GSS-a uljepšali dan Eni, djevojci s invaliditetom
FOTO: Facebook / Amina Kučuk, GSS, Ena...

Amina Kučuk podijelila je, kako sama kaže, pozitivnu priču u mračnom dobu, priču o nepokolebljivosti i hrabrosti njene prijateljice Ene Kapetanović, djevojke sa invaliditetom koja je imala želju da pomjera granice...

Njenu priču prenosimo u cjelosti:

"Mislim da nema riječi kojima bi opisala ovaj dan. Kada mi je Ena rekla da želi da penje pomalo mi je to zvučalo nemoguće. Znala sam da postoji neka opcija, ali i da bi malo ko na to pristao kod nas. Prošle sedmice zovem Emira i govorim: 'E, znaš Murga, eto ima neka luda ideja'. On zaustavio motor pokraj puta i sluša.

'Eto ima jedna moja prijateljica koja bi voljela da penje, ali ima jedan mali problem (objasnim Eninu situaciju).'

Murga odmah odgovara kako to nije nikakva frka, on će kontaktirati GSS Stanicu Sarajevo pa ćemo nešto skontati, možda čak i neki abseil sa mosta da uradimo.

Za manje od 24 sata ide prvi plan. Toliko ljudi se već odazvalo i bilo spremno da ide na ovu ludu avanturu. Nažalost, s obzirom na to da smo morali pomjeriti dan, neki nisu uspjeli stići, ali sve to ima svoje, neki drugi, novi su se pojavili.
Na sami dan avanture, dolazim na most, kad tamo ne dvoje, već 12 + članova.

Amina Kučuk, GSS, Ena... - undefinedFOTO: Facebook:

Fenomenalno. Sve je proteklo u najboljem redu. Družili smo se, abseilovali sa mosta, smijali se, planirali neke nove stvari, a bilo je vremena i za fotografija. Ipak, jedna fotografija jača je od 1000 riječi, zar ne?

Hvala Murgi koji je prvi pristao na sve i pomogao pri organizaciji, bez tebe ne bi bilo moguće!

Hvala Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo - Mountain Rescue Service, Sarajevo GSS stanici Sarajevo koji svaki dan spašavaju mnogobrojne ljude iz teških situacija i koji će napustiti sve u svako doba dana i noći da bi pomogli. Hvala vam na vašoj humanosti. Hvala na tome što ste se odazvali i što ste proveli nevjerovatnih par sati sa nama. Što ste nam omogućili da se smijemo i uživamo u ludim vremenima kada mnogi ne smiju ni izaći iz kuće.

Amina Kučuk, GSS, Ena... - undefinedFOTO: Facebook:

Hvala Eni, koja je inspiracija mnogim ljudima. Koja je najvedrija osoba, pravi prijatelj i koja će pokušati sve što postoji na ovom svijetu. (Enu ćete vidjeti na 5k trkama, klizalištima, na salsa party-u…). Hvala ljubavi što pomjeraš mnoge granice kod nas.

Hvala Eninoj porodici koja joj nije zabranila da se druži sa mnom nakon ovoga...Hvala svima onima koji nisu uspjeli doći, ali su imali želju.

Da se još ovakvih dana ponovi, da suncem obasjamo tugu i jad. Da obojimo ovo malo svijeta šarenim bojama. Da se prepustimo avanturama, upoznamo nove ljude, upustimo se u rizicne projekte, uvijek imamo osmijeh na licu i ljubav za druge u srcu. Ž!", napisala je Amina Kučuk. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije