I ovo je BiH: Anonimna sugrađanka platila novac za operaciju Faruka Geljića

3
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Anonimna sugrađanka platila novac za operaciju Faruka Geljića
Foto:Pomozi.ba / Faruk Geljić

Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija, divna sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava.

U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana.

Naš Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati.

Divna, humana gesta naše sugrađanke dokaz je u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i naši ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju naš rad godinama unazad.

Ovim putem Udruženje Pomozi.ba svim humanitarcima i dobrim ljudima čestita Svjetski dan humanitarnih akcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije