Humanitarna aukcija Udruženja Pomozi.ba: Dres Edina Džeke prodat za 10.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Humanitarna aukcija Udruženja Pomozi.ba: Dres Edina Džeke prodat za 10.000 KM
FOTO: Facebook / Prodat dres Edina Džeke

Ermin Bureković iz Zenice, vlasnik kompanije Feko-Sale, Lider supermarket, “pobijedio” je na humanitarnoj aukciji, koju su zajednički organizovali napadač Intera i Udruženje Pomozi.ba, za potpisani dres kapitena nogometne selekcije BiH Edin Džeko.

Bureković, koji je još od prije poznat po svojim humanim djelima, dao je najvišu ponudu, koja je na kraju iznosila 10.000 KM i dres Edina Džeke ide u njegove ruke.

Sav prihod od aukcije ići će u humanitarne svrhe, tačnije u “fond Sportisti za život”, kojeg su protekle godine osnovali Edin Džeko i nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH Mirza Teletović.

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

Iz tog “fonda”, za potrebe liječenja oboljelih bh građana, već je podijeljeno više od 90.000 BAM.

“Odlučio sam se učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo. Imam veliku želju da pomažem bolesnima i siromašnima u Bosni i Hercegovini, a u potpunosti vjerujem Udruženju Pomozi.ba, koja to radi na najtransparentniji mogući način. Uz to, nagrada je i dres Edina Džeke, koji će zauzeti posebno mjesto u mojoj firmi, jer je i on jedan veliki čovjek, koji često pomaže našem narodu”, kazao nam je Ermin Bureković, kojem je najveći konkurent za kupovinu dresa Intera sa potpisom Edina Džeke, bio Edis Husić, koji je nedavno, također u humanitarne svrhe, na aukciji kupio dres Smaila Prevljaka.

Ovaj put, Bureković je bio uporniji i iz Udruženja Pomozi.ba mu se srdačno zahvaljujemo na ovom velikom humanom gestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije