Gradonačelnica Karić volontirala u Servisnom centru "Dajte nam šansu"

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Karić volontirala u Servisnom centru "Dajte nam šansu"
FOTO: Facebook / Gradonačelnica Karić volontirala u Udruženju "Dajte nam šansu"

Jutro provedeno u Gradskoj upravi, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zamijenila je dobrovoljnim volontiranjem u Servisnom centru Dajte nam šansu.

Kako je istaknula, bila je dio mobilnog tima stručnjaka koji adaptiranim vozilima svakodnevo obilazi porodice u potrebi i pruža adekvatne usluge.

"Danas smo posjetili porodicu koja je već godinama korisnik centra i suočava se sa svim izazovima koje donosi odgoj djeteta sa poteškoćama u razvoju. Servisni centar ni u krizno doba pandemije koronavirusa nije prestajao sa radom koji su uskladili sa važećim epidemiološkim mjerama. Predani rad uskoro će nastaviti u prvom 'Dnevnom Green Centru' na području Balkana. Oduševljena sam projektom, koji će podržati i Grad Sarajevo", navela je Karić.

Gradonačelnica Karić volontirala u Udruženju

FOTO: Facebook: Gradonačelnica Karić volontirala u Udruženju "Dajte nam šansu"

Dnevni centri sastavni su dio razvijenih zemalja Evrope i svijeta, prijeko su potrebni i bosanskohercegovačkoj prijestolnici, zaključila je gradonačelnica Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije