Dženana Sokolović dobila kuću: Sudbina je htjela da bude blizu mezara njenog sina

6
Radiosarajevo.ba
Dženana Sokolović dobila kuću: Sudbina je htjela da bude blizu mezara njenog sina
Kolaž / Majka ubijenog Nermina Divovića napokon dobila krov nad glavom

Dženana Sokolović iza koje stoji jedna od najtužnijih životnih priča danas je dobila ključeve od nove kuće zahvaljujući svim humanim ljudima koji su podržali kampanju humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba, kada je za 48 sati prikupljeno četvrt miliona maraka.

"Kuća je plaćena 160.000 KM bez poreza. Sa porezom ta cifra će biti oko 170.000 KM, a ostatak sredstava će se usmjeriti u dogovoru sa Dženanom.
Ona je prvobitno živjela u stanu od 18 metara kvadratnih, da bi potom od Općine Stari Grad dobila na korištenje stan u novoizgrađenoj zgradi napravljenoj s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana.

Sudbina je htjela da se nova Dženanina kuća nalazi u blizini mezara njenog nikad prežaljenog sedmogodišnjeg Nermina, koga je izgubila 1994. godine i koji je ubijen od istog metka iz snajpera koji je usmrtio i bebu u njenom stomaku.

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Za ovu ženu koja je decenijama hodala ulicama Sarajeva moleći ljude za pomoć da preživi, nadamo se da dolaze bolja vremena. Iako joj niko i ništa ne može vratiti njenu ubijenu djecu, sada će bar imati život dostojan čovjeka i više nikada neće morati moliti za koru hljeba.

Hvala svima vama koji ste nam pozivima na humanitarni broj i donacijama omogućili da bar na trenutak zasija osmijeh na Dženaninom vječno tužnom licu", napisali su iz organizacije Pomozi.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije