Budi razlog nečijeg osmijeha: Daruj krv, postani heroj!

0
Radiosarajevo.ba
Budi razlog nečijeg osmijeha: Daruj krv, postani heroj!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / U novom bi se objektu trebalo pohraniti oko pola miliona jedinica krvi / Ilustracija

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju zajedničkim snagama organizuju Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH održava se danas u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv.

Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

"33 predivnih ljudi do 12 sati darivalo je svoju krv za što uspješnije liječenje naših mališana", poručili su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Podsjetili su: "Jeste li znali da se krv i njeni derivati koriste kao lijek tokom liječenja djece od malignih bolesti? Jeste li znali da oni ne bi izdržali tretman bez transfuzije krvi? Jeste li znali da se jedna doza darivane krvi dijeli na 3 komponente i tako možete spasiti sa jednom donacijom 3 života?"

U Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH današnja akcija darivanja krvi traje do 17.30 sati. Dobrodošli ste da podržite ovu humanu akciju!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije