Bravo, momci: Bajkeri ponovo obradovali mališane bez roditeljskog staranja

Fena
Bravo, momci: Bajkeri ponovo obradovali mališane bez roditeljskog staranja
FOTO: Fena / Bajkeri zeničkog MC "Condor" sa djecom
Bajkeri zeničkog MC "Condor" nisu zaboravili djecu bez roditeljskog staranja, štićenike JU "Dom-porodica" u Zenici, koje su ove godine darovali sa 120 novogodišnjih paketića.

Obučeni u kostime Djeda mraza, bajkeri su, uz zaglušujući zvuk svojih motora i truba najavili dolazak u posjetu mališanima, koji su ih srdačno dočekali već ispred zgrade Doma.

Čarolija počela: Ispunili ste mnoge želje djeci bez mame i tate - ostalo je još ovo!

"Ovaj nam je mjesec, zaista, jako lijep. Mnogo građana Zenice i BiH, na razne načine, uveseljavalo je ovih dana našu djecu, ali nama je ovaj događaj, kada nam sa paketićima dolaze bajkeri, najdraži, zato što traje dugi niz godina", kaže direktorica Draženka Subašić, koja dodaje kako ovi susreti postaju tradicija te da ih djeca iščekuju od ranih jutarnjih sati.

Osnivač ovog kluba, 60-godišnji Mevsudin Imamović, najavljuje da dokle god postoji ovaj klub namjeravaju nastaviti uveseljavati ovu djecu u prednovogodišnje vrijeme.

"Skromnim donacijama naši su građani omogućili nama da ponovo odradimo ovu akciju, da uveselimo djecu. Svima nama treba Božijih sevapa. Pogotovo nama koji smo čitav život na točkovima", ističe Imamović, koji dodaje kako su sinoć do kasno u noć pakirali paketiće za ovu djecu. Ponosan je, kaže, što su potakli i druge na darivanje ovih mališana.

Prije mjesec dana su, kaže Imamović, Društvu distrofičara uručili invalidska kolica, a 28. decembra će paketiće dijeliti i hendikepiranoj djeci u Nemili.

"Jednostavno, bajkeri imaju dušu, ali svi su bajkeri na lošem glasu. Mi smo tu famu, kako su bajkeri narkomani ili alkoholičari, razbili. Kod nas u klubu svi rade i svi su situirani", kazao je Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije