Alma Zadić uz bosansku kafu i ćevape razgovarala sa "Zelenim Jugosima"

Radiosarajevo.ba
Alma Zadić uz bosansku kafu i ćevape razgovarala sa "Zelenim Jugosima"
Karo Pernegger / Druženje

Austrijska ministrica pravde Alma Zadić razgovarala je sa članovima pokreta "Zeleni Jugos" u Beču.

Zanimljivo je da su ovo vrijeme proveli uz dobru hranu i ukusnu kafu, kako je ministrica navela. Na slikama se može primijetiti da su uživali uz bosansku kafu, pitu i ćevape.

Ministrica je pojasnila da su razgovarali o Beču i onome što u gradu održava oko 200.000 ljudi povezanih sa bivšom Jugoslavijom.

Prema informacijama dostupnim na internetu, bečka podružnica Zelenih je osnovala pokret "Zeleni Jugos" sa željom da predstavljaju građane te zemlje koji su državljani bivših zemalja Jugoslavije, a ne pripadaju Europskoj uniji.

Podsjetimo da je Zadić rođena Tuzlanka, koja je sa roditeljima tokom rata u BiH, preselila se u Austriju, gdje se i školovala.

Nakon fakulteta prava 2007. godine u Beču, završila je praksu na Međunarodnom tribunalu za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije u Hagu.

Školovala se i u SAD, a potom doktorirala pravo u Austriji.

Od 2017. godine je bila zastupnik u austrijskom parlamentu, najprije za listu Pilc, da bi se na prošlim izborima kandidirala za Zelene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije