BiH / Predstavnici Eko život Tuzla pružili podršku organizaciji 15. KidsFesta

05. 03. 2019. u 10:29:00 Promotivni tekst

Shares: 0

U cilju zajedničke organizacije 15. Kids Festivala koji će se održati 15. juna 2019. godine prvi put u Tuzli, direktor d.o.o. Eko život Tuzla Jasmin Osmanović i predsjednik UG Magično pozorište Aladin iz Tuzle, Enes Hadžiskakić, jučer su potpisali Ugovor o saradnji.

Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, ustupila je prava na organiziranje Kids Festa u Tuzli predsjedniku NVO Magično pozorište Aladin, Enesu Hadžiskakiću iz Tuzle, inače poznatom bosanskohercegovačkom mađioničaru i višegodišnjem učesniku Kids Festa u Sarajevu.

Direktor d.o.o. Eko život Tuzla Jasmin Osmanović, među prvima je iskazao interes i pružio podršku za organizaciju ove velike manifestacije u Gradu Tuzli, prihvativši odgovornost i izazov da kao suorganizator doprinese organizaciji ove velike manifestacije.

„KidsFest godinama promovira važnosti ekologije za održivu budućnost, što zapravo i mi činimo. Tako da su se misije i vizije jednostavno podudarile. Pitali su nas zašto podržavate Kids festival? Odgovor proizilazi iz dva jednostavna pitanja: Da li je naš zadatak podizanje ekološke svijesti? Da li su djeca vojska najjača? Zamislite kada djetetu približite značaj ekologije i objasnite mu da svojim ponašanjem može mijenjati svijet. Da je baš ono naš vojnik koji će odbraniti zemlju, te osigurati sebi i svima nama život u boji prirode. Ova djeca će motivisati svoje drugare, roditelje, škole, kako bi svi skupa postali osviješteni i ekološki odgovorni ljudi“, ističe Osmanović.

Iako značajno revidiranog koncepta, ciljevi i misija Kids Festa ostali su nepromijenjeni: izgradnja povjerenja, njegovanje pluralizma, otvorenost, moderno društvo i potpuna inkluzija, a sve pod sloganom „Budućnost kakvu želim“.

Ova međunarodna kulturna manifestacija osmišljena je tako da svakom djetetu pruži mogućnost za inspiraciju.

Poziv za učešće u ovom festivalu upućen je općinama i školama širom BiH, a svi zainteresirani predstavnici škola mogu se prijaviti na e-mail: [email protected], zainteresirani sponzori i donatori mogu se prijaviti na e-mail [email protected]

Suorganizator manifestacije je i SKPC Mejdan Tuzla, a prijatelji Festivala su: Let 's do it Tuzla i UG Multi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA