Ekologija / Ambasade Francuske, Švedske i Češke nagrađuju mlade u BiH

22. 06. 2022. u 10:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ambasade Francuske, Češke i Švedske u Bosni i Hercegovini nedavno su organizovale umjetničko takmičenje za mlade u vezi sa ekološkim temama.

Ova inicijativa je izazvala veliki interes, zaprimljeno je 75 projekata kroz učešće 180 djece uzrasta od 13 do 19 godina iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Nakon teške selekcije, s obzirom na broj projekata i njihov kvalitet, ambasade Francuske, Češke i Švedske odabrale su tri pobjedničke ekipe:

1. "Spasimo pčele spasimo nas" (OŠ "Aleksa Šantić" Sarajevo)
2. "Zemlja za nikoga" (Gimnazija "Muhsin Rizvić" Kakanj)
3. "Bolesna planeta" (Gimnazija "Edhem Mulabdić" Maglaj)

Ambasadorice ove tri zemlje uručiće nagrade pobjedničkim ekipama u francuskoj rezidenciji u četvrtak, 23. juna 2022. godine u 12 sati.

Ambasade Francuske, Češke i Švedske ujedinjuju se u podršci ekološkim aktivnostima omladine i članova bosanskohercegovačkog civilnog društva. Ova podrška je također usmjerena na uključenje ovih pitanja u javnu debatu, radi sučeljavanja sa klimatskim izazovima i provedbe ekološke tranzicije u zemlji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)