Cech dao ostavku na mjesto savjetnika u Chelseaju

0
Radiosarajevo.ba
Cech dao ostavku na mjesto savjetnika u Chelseaju
Foto: EPA-EFE / Chelsea

Nekadašnji golman engleskog Chelseaja, a trenutni "tehnički savjetnik" Petr Cech najavio je kako podnosi ostavku na dužnosti u klubu.

U saopćenju iz Chelseaja navedeno je da će 40-godišnjem Cechu prestati konsultantska dužnost 30. juna, a klub se zahvalio na njegovom dosadašnjem doprinosu.

Cech je pojasnio kako je odlučio dati ostavku kako bi otvorio put novoj upravi.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

"Bila mi je privilegija obnašati ovu poziciju tri godine u Chelseaju. Želim klubu da postigne veliki uspjeh s novom upravom i ekipom", poručio je bivši reprezentativac Češke.

Cech, koji je osvojio UEFA Ligu prvaka i UEFA Evropsku ligu, četiri lige i Kup engleske federacije, tri engleska liga kupa i dva Community Shielda, gdje je branio između 2004. i 2015., penzionisao se s dresom Arsenala, a zatim se 2019. ponovo kao savjetnik vratio na Stamford Bridge.

Chelsea, koji je 19 godina bio u vlasništvu ruskog poduzetnika Romana Abramoviča, prodat je prošlog mjeseca za 4,25 milijardi funti (oko pet milijardi eura).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije