Poslušajte novu pjesmu sarajevskih gitarista Hamdije Salihbegovića i Emira Juge

0
Radiosarajevo.ba
Poslušajte novu pjesmu sarajevskih gitarista Hamdije Salihbegovića i Emira Juge
Foto: Bejtović Communications / Hamdija Salihbegović i Emir Jugo

Poznati sarajevski gitaristi Hamdija Salihbegović i Emir Jugo objavili su danas novu pjesmu "Magnolia".

U ovoj orginalnoj kombinacija bluesa i jazza, Salihbegović i Jugo su se i pored sličnog muzičkog senzibiliteta izrazili na jedinstven način.

Zajedno sa pjesmom danas je objavljen i spot koji je sniman na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a potpisuje ga Ervin Golubović.

Govoreći o procesu rada na pjesmi, Salihbegović je istakao da je nakon komponovanja shvatio da bi gitaristički duet bio prava opcija.

"Ideja da uradim gitaristički duet s Emirom nametnula mi se prirodno. Jednostavno dijelimo isti ukus, dugo se poznajemo i cijenimo. Kompozicija ostavlja umirujući dojam i otuda i izbor za naslov pjesme. Ekstrakt korijena magnolije ima upravo ta blagotvorna svojstva", istakao je Hamdija Salihbegović koji je ranije tokom godine objavio i instrumentalnu kompoziciju "Get on your feet".

"Svirati sa Hamdijom je inspirativno, edukativno pa i izazovno s obzirom da ga smatram jednim on najboljih gitarista naših prostora. Uživali smo u procesu pripreme i snimanja pjesme koja će vjerujem u ovom specifičnom vremenu dati dašak pozitivnosti", kazao je Emir Jugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije